Van Osch blinkt uit bij remise Jong PSV

Jong PSV heeft vrijdagavond in een attractief duel doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Telstar. Van Osch blonk met een aantal uitstekende reddingen uit in het Rabobank IJmond Stadion.

Doelpuntloos
In een goed gevuld en sfeervol Rabobank IJmond Stadion waren de nummer vier en zes van de ranglijst aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, maar grote kansen kregen beide ploegen niet in de openingsfase. Na een halfuur spelen kwam daar verandering in. Van Osch moest voor het eerst in actie komen en pakte een schot van Novakovich uitstekend. Slechts drie minuten later was het bijna raak aan de andere kant. Van Vlerken was het eindstation van een mooie Jong PSV-aanval, maar ook hier redde de doelman. In de extra tijd van de eerste helft was Laursen heel dichtbij de openingstreffer. Na een fraaie slalom schoot de Deen op doel, maar opnieuw stond doelman De Boer in de weg.

Van Osch blonk uit met een aantal fraaie reddingen Van Osch blonk uit met een aantal fraaie reddingen

Attractief duel
Ook vlak na rust kwam de ploeg van trainer Haar bijna op voorsprong. Een bal viel via een Telstar-been op de lat. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Zo liepen Korpershoek en Platje vlak daarna alleen op doel af. Laatstgenoemde kon binnenschieten, maar net als in de eerste helft redde Van Osch uitstekend. Na een klein uur spelen kwam Jong PSV goed weg, toen Novakovich op de lat kopte. Ook Platje kreeg daarna nog een grote kans op de 1-0, maar ook deze bal ging er niet in. De thuisploeg maakte het meest aanspraak op de openingstreffer, maar mede dankzij een uitblinkende Van Osch bleef Jong PSV op de been. Tegen de verhoudingen in kwam Jong PSV nog bijna op voorsprong in de 85e minuut: een schot van Laursen werd door een verdediger voor het doel weggehaald. Zo eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel.

Van Osch; Van Vlerken, Abels, Obispo (61/Sadilek), Carolina; Rommens, Hattu (65/Konings), Duarte; Laursen, Ritzmaier, Gakpo (86/Daneels)