Van Nistelrooy coach PSV O19

Artikel
Van Nistelrooy coach PSV O19

Ruud van Nistelrooy is de nieuwe coach van PSV O19. De 41-jarige Brabander volgt Mark van Bommel op. Na twee seizoenen waarin hij zich als individueel coach (jeugd) en assistent-trainer (A-selectie) oriënteerde op het trainersvak, kiest de voormalig topvoetballer nu voor een rol als hoofdcoach. “Het vak van trainer/coach heeft me gegrepen. Dit is een prachtige kans om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten”, reageert een opgetogen Van Nistelrooy.

Plafond
De keuze van Van Nistelrooy impliceert dat de ex-topschutter op zoek gaat naar zijn plafond als trainer/coach. “Zo zie ik het inderdaad”, legt hij uit. “Hoe zo’n traject precies verloopt is niet exact te plannen, maar ik heb er goed over nagedacht en er uitgebreid over gesproken met een aantal mensen. Dit is een mooi moment om deze klus op me te nemen. Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze functie met deze getalenteerde groep aan de slag te gaan.”

Expertise
Algemeen directeur Toon Gerbrands is erg content met de keuze van Van Nistelrooy. “Ruud is onlangs bij ons gekomen om te vertellen dat hij er voor open stond om zelf een team te gaan trainen en coachen”, vertelt Gerbrands. “Dat we hem nu al in deze rol kunnen inpassen, komt uitstekend uit. We zijn blij dat zo’n boegbeeld zich in deze rol wil doorontwikkelen.” Van Nistelrooy was afgelopen seizoen enkele dagen per week assistent-trainer onder Phillip Cocu. “Door zijn nieuwe functie is een structurele bijdrage in de staf van Mark van Bommel niet mogelijk, maar de lijnen blijven kort en wanneer mogelijk zal Ruud ook zijn gezicht aan de profzijde van De Herdgang laten zien. Dat heeft hij met Mark al afgesproken.”

Wolf
Bij het hoogste jeugdelftal van PSV krijgt Van Nistelrooy assistentie van Tim Wolf (29), die deze zomer aan zijn tiende seizoen als jeugdtrainer bij PSV begint. PSV hoopt de opvolger van Wolf bij PSV O14 op korte termijn te presenteren.

Bekijk ook