Van jetlag geen sprake bij gemotiveerd PSV

Van jetlag geen sprake bij gemotiveerd PSV
2 min

Na drie weken zonder eredivisievoetbal hervat PSV de competitie als lijstaanvoerder tegen Heracles Almelo. In het oosten van Nederland begint PSV aan de missie alle concurrenten achter zich te houden. “We moeten er zondag direct staan”, aldus Phillip Cocu. “De uitslag van een andere wedstrijd (Ajax - Feyenoord, red.) hebben we niet nodig om gemotiveerd te zijn.”

Jetlag 
Op De Herdgang blikte de hoofdcoach traditiegetrouw vooruit op PSV's eerstvolgende wedstrijd in Almelo, die exact een week na terugkomst van het trainingskamp plaatsvindt. Een geslaagde trip, vond Cocu eerder en ook de afgelopen trainingsweek in Eindhoven beviel hem. “Vanaf woensdag zat iedereen weer lekker in het ritme”, doelde hij op een eventuele jetlag, die zijn spelers overgehouden zouden kunnen hebben van het tijdsverschil tussen Florida en Nederland.

“Daar hebben we uiteraard rekening mee gehouden door maandag en dinsdag wat later te trainen. Een jetlag speelt zondag absoluut geen rol.” In Almelo kan Cocu nog niet beschikken over Maximiliano Romero. De Argentijnse aanwinst traint volgens de hoofdcoach nog individueel en Cocu wil geen risico nemen met het nieuwste gezicht in zijn selectie.

Locadia
Uiteraard kwam ook de situatie rond Jürgen Locadia, die er wegens een blessure ook niet bij is, ter sprake. De aanvaller wordt begeerd door Brighton & Hove Albion, meldden verschillende media donderdagavond en lijkt nog deze winter de overstap naar de Premier League te maken. “Sportief gezien ben ik er niet blij mee, maar we moeten begrip hebben voor de situatie van de club. Soms kun je een transfer simpelweg niet tegenhouden”, reageerde Cocu om daar aan toe te voegen dat Locadia op dit moment nog gewoon PSV’er is.

Of PSV met het eventuele geld dat de transfer oplevert de markt op gaat kon Cocu ook niet zeggen. “We moeten de selectie dusdanig hebben staan, dat we de tweede seizoenshelft goed in kunnen gaan. Wellicht volgt er nog iets, maar daar valt nu nog niets over te zeggen.”