Van Ginkel: ‘We zitten als team in een goede flow’

Van Ginkel: ‘We zitten als team in een goede flow’
2 min
PSV1

Marco van Ginkel verscheen aan de aftrap met de aanvoerdersband om zijn arm. De middenvelder is blij om zichzelf weer te laten zien en heeft genoten van de wedstrijd. Hij reageert op de winst en kijkt vooruit naar de komende weken.

Kracht
Van Ginkel speelde een prima wedstrijd, waarin PSV eenvoudig wist te winnen. “Ik ben blij er weer te staan, maar het was niet moeilijk voor me om weer in het ritme te komen. Je moet fit blijven, ook als je niet speelt. Nu voel ik me heel goed”, vertelt de aanvoerder. “We hebben onze kracht getoond in de laatste paar wedstrijden. We zitten als team nu in een goede flow en dat is heel fijn in deze zware fase.”

Belangrijke fase
De opstelling van PSV was op veel fronten gewijzigd en de frisse krachten lieten zich goed zien. Van Ginkel is trots op wat de ploeg heeft laten zien: “Elke dag zijn we bezig om als team te presteren, dan wil je winnen en jezelf laten zien. Deze wedstrijd geeft ons een goed gevoel, vooral richting de komende weken. Er komen hele belangrijke wedstrijden aan en we hebben veel fitte spelers die het verschil kunnen maken.”

Prijzen
PSV speelt nog voor drie prijzen en Van Ginkel hoopt er zo veel mogelijk te pakken: “Onze focus ligt nu op de wedstrijd tegen Leicester City, daarna volgt de bekerfinale die we ook willen winnen. We hebben er heel veel zin in. Uiteindelijk wil je zo veel mogelijk prijzen winnen, daar doe je het voor in je carrière.”