Van Ginkel: ‘We gaan ervoor’

Artikel
Van Ginkel: ‘We gaan ervoor’

Aanvoerder Marco van Ginkel bedankte na afloop uitgebreid het PSV-publiek voor hun steun in 2017. Zijn woorden en gelukswensen werden luidkeels beantwoord: ‘Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan”, klonk het. “We gaan ervoor”, counterde hij.

‘Wakker geschud’   
De aanvoerder kwam met PSV tegen Vitesse nog wel op achterstand. “Na de 0-1 werden we wakker geschud”, constateerde Van Ginkel. “In de laatste fase voor rust zie je hoe we moeten beginnen. Dan weet Vitesse het ook niet meer. We gaan dan met 1-1 lekker de rust in. De 2-1 vlak na rust komt dan goed van pas”, aldus de aanvoerder die het niet eens was met de kritiek dat PSV niet goed speelde. “Dat vinden jullie leuk om te blijven zeggen. Dat krijg je elke week te horen. Ik zeg niet dat het goed was, maar er zitten ook uitstekende momenten bij.”

Cocu: ‘volwassen gespeeld’ 
Dat vond ook hoofdcoach Phillip Cocu. “We hebben vandaag volwassen gespeeld”, zei hij. “We zijn koel gebleven na de achterstand, alleen dat kleine beetje extra ontbrak. Al met al kunnen we terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, na het debacle in Osijek.” De zege op Vitesse was de twintigste in het Philips Stadion in de Eredivisie op rij. “Een uitzonderlijke serie, maar ik ben niet zo van de statistieken. Het geeft vooral aan dat we thuis heel erg goed presteren. We gaan met een lekker gevoel op vakantie.”

PSV begint op donderdag 4 januari met een open training aan de tweede seizoenshelft. Deze vindt plaats om 10.30 uur. Een dag later vertrekt de ploeg op trainingskamp naar Amerika.