Van Ginkel fit voor FC Twente

Van Ginkel fit voor FC Twente
2 min

Marco van Ginkel is klaar voor zijn eerste wedstrijdminuten van dit kalenderjaar. De aanvoerder trainde de afgelopen twee dagen mee en is fit voor de wedstrijd tegen FC Twente.

Flow  
Dat gaf hoofdcoach Phillip Cocu vrijdagmiddag aan op de persconferentie op De Herdgang. Een opsteker voor PSV, dat na Heracles Almelo opnieuw een uitwedstrijd wacht. “We hebben een superpittige start met drie uitwedstrijden”, sprak Cocu ook verwijzend naar de bekerwedstrijd tegen Feyenoord komende woensdag. “Als we na Heracles ook Twente kunnen verslaan, zetten we een stap in de goede richting. Ook gelet op het aantal wedstrijden dat er aan komt. Je kunt direct een reeks neerzetten, waar we de rest van het seizoen vertrouwen uit kunnen putten.”

Geloof  
PSV hervatte het seizoen met een 2-1 zege op Heracles Almelo, een overwinning die voor de derde keer dit seizoen tot stand kwam in de blessuretijd. “Zo’n zege geeft veel energie”, aldus Cocu. “We benadrukken keer op keer dat je tot het laatste fluitsignaal moet blijven gaan. Ook als de stand niet in je voordeel is. Dat is niet altijd makkelijk, maar als je een paar keer in een seizoen meemaakt dat dat zich uitbetaalt, geeft dat heel veel vertrouwen en geloof. En laten we eerlijk zijn, we hebben tegen Heracles voldoende mogelijkheden gecreëerd”, doelde Cocu op de 32 doelpogingen die zijn ploeg in Almelo ondernam.

Romero 
In Enschede kan Cocu nog geen beroep doen op Maximiliano Romero. De aanvaller wordt over twee weken wedstrijdfit verwacht. Op scherp staan Santiago Arias en Nicolas Isimat. Zij zijn bij een volgende gele kaart geschorst. “Maar over kaarten praat ik voor een wedstrijd niet. Meestal als je benadrukt dat iemand op scherp staat, lopen ze tegen een schorsing aan.”