Van duel naar duel is het devies voor PSV

Van duel naar duel is het devies voor PSV
3 min

Ernest Faber gaf vrijdagmiddag op De Herdgang aan dat PSV nog niet met de ranglijst in de Eredivisie bezig kan zijn. 'We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Eerst maar eens zorgen dat we zondag winnen. In die fase zitten wij echt nog.’

Lammers  
Dat zei de coach op de vooruitblikkende persconferentie die voor het eerst en vanaf nu wekelijks live te zien is op het YouTubekanaal van PSV. PSV trainde, behoudens Donyell Malen en de apart werkende Kosta Mitroglou met een nagenoeg fitte groep vrijdagochtend. Enkele tientallen belangstellenden, onder wie ook Guus Hiddink, zagen Sam Lammers tijdens alle oefeningen een gretige indruk maken. Voor wedstrijdminuten is het normaal gesproken nog te vroeg. Of niet? “De vraag is of dat wijsheid is”, aldus Faber vrijdagmiddag. “Theoretisch zou het kunnen, maar we nemen liever geen risico. Eerst vindt er overleg met ons medische team plaats. In trainingen ziet hij er scherp en goed uit.”

Opstelling
Niet alleen de inzetbaarheid van Lammers is nog ongewis, ook over de gehele opstelling is niets zeker. De wedstrijd tegen VVV-Venlo kan een aardige indicatie geven voor hoe PSV de komende maanden zal spelen, al wil Faber niet op de zaken vooruitlopen. “Garanties kan ik niemand geven”, zei hij. “De opstelling vertel ik eerst aan de spelers. Dat doen we altijd zo, niets nieuws.” Bang voor teleurgestelde spelers is de interim-trainer overigens niet. “We zijn allemaal professional en worden ruimschoots beloond om PSV’er te zijn. Enkelen zullen teleurgesteld zijn, dat hoort erbij. Het moet alleen niet verzanden in schouders laten hangen.”

Zoet
Zeker is dat Jeroen Zoet het komende half jaar niet in het shirt van PSV keept. Hij is zoals bekend vertrokken naar FC Utrecht waarvoor hij mogelijk vanavond al debuteert. “Ik heb na het trainingskamp met Jeroen gesproken over onze plannen. Hij had zijn eigen ideeën over zijn toekomst richting het EK. Wij waren bereid daaraan mee te werken.”

Versterking
Op één positie zou Faber zijn team nog wel willen zien groeien. “Een échte linksback is wenselijk”, gaf de Eindhovenaar toe. “We hebben jongens die er uit de voeten kunnen of weleens hebben gespeeld, maar geen specialist. Ik hoop dat het de club lukt om die wel aan de selectie toe te voegen.” Daarnaast vertrouwt Faber op zijn eigen inzichten en de bevindingen van zijn staf en Hiddink, die deze week voor het eerst enkele dagen in Eindhoven was. “Guus ziet de jongens bewegen, hoe ze samenwerken en hoe ze communiceren. Hij spreekt af en toe met spelers en weet heel goed hoe je verschillende culturen kunt laten samenwerken. Die ervaring deelt hij met mij en de staf.”