Van Bommel ziet 16 PSV’ers uitvliegen

Artikel
Van Bommel ziet 16 PSV’ers uitvliegen

De selectie van PSV is komende week fors kleiner. Liefst zestien spelers uit het eerste elftal zijn opgeroepen voor het komende interlandweekeinde.

Nederland 
Vooral in Jong Oranje is het PSV-aandeel groot. Steven Bergwijn, Denzel Dumfies, Donyell Malen, Pablo Rosario, Bart Ramselaar en de aan sc Heerenveen verhuurde Sam Lammers maken allen onderdeel uit van de selectie van bondscoach Erwin van de Looi. Jong Oranje speelt twee cruciale interlands richting de play-offs voor het EK. Van Jong Schotland en Jong Engeland moet eigenlijk gewonnen worden om kans te houden op die play-offs. Bij het grote Oranje, dat speelt tegen Peru en Frankrijk, zitten Jeroen Zoet en Luuk de Jong. Armando Obispo en Cody Gakpo voegen zich bij Oranje onder 20.

Lozano en ‘Guti’ tegen Amerika 
Kersvers PSV’er Érick Gutiérrez reist samen met zijn vriend Hirving Lozano af naar Midden-Amerika voor vriendschappelijke interlands tegen Amerika en Uruguay. Komende vrijdag ontmoeten zij teamgenoot Gastón Pereiro die het heeft geschopt tot de nationale selectie van laatstgenoemd land.

Down Under, Curaçao en Brazilië
Ook bij de nationale selectie van Curaçao is PSV vertegenwoordigd. Eloy Room speelt op 10 september tegen Grenada. Mauro Júnior is op zijn beurt opgeroepen voor de jeugdselectie van Brazilië voor een vierlandentoernooi. Tot slot zijn ook de twee Australische PSV’ers opgeroepen voor het nationale team. Trent Sainsbury en Aziz Behich voegen zich deze week bij hun selectie.

Bekijk ook