Van Bommel: Lozano en Bergwijn vraagtekens

Artikel
Van Bommel: Lozano en Bergwijn vraagtekens

Het is nog niet duidelijk of Hirving Lozano en Steven Bergwijn zondag mee kunnen doen. Hoofdcoach Mark van Bommel bevestigde dat beide spelers weer op het veld verschenen, maar weet nog niet of ze fit zijn voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. “We bekijken het van dag tot dag”, aldus Van Bommel.

Beide spelers deden een gedeelte van de training mee. “We moeten kijken hoe dat morgen is”, verduidelijkte Van Bommel. “Ik ben in ieder geval blij dat ze op het veld stonden. Er zitten wat richtlijnen bij met tests, rust en inspanning. Die volgen wij morgen (zaterdag) ook nog.”

Advocaat
Met of zonder hen neemt Van Bommel het op tegen de coach waaronder hij zijn carrière afsloot. In het seizoen 2012-2013 was de trainer van PSV aanvoerder onder coach Dick Advocaat, die nu bij FC Utrecht aan het roer staat. “Wie had dat gedacht? Vijf jaar geleden stonden we hier bij PSV samen op het veld. Hij als trainer, ik als speler. Straks staan we als trainers tegenover elkaar”, lachte de trainer. “Zo af en toe hebben we contact met elkaar. Dat maakt de wedstrijd leuk.”

PSV-jeugd   
Mocht PSV geen beroep kunnen doen op Bergwijn of Lozano staan mogelijk Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren klaar om hen te vervangen. Het tweetal viel vorige week in tegen Fortuna Sittard en gaf het team nieuw elan, waardoor PSV de Limburgers oprolde. “We zijn al een aantal jaar goed bezig met de jeugdopleiding”, beaamde Van Bommel. “Dit jaar zijn er weer een aantal jongens bijgekomen. En of we nu achter- of voorstaan, als we ze nodig hebben kunnen we een beroep op ze doen. Hun niveau ligt gewoon heel erg hoog. Ze bewijzen zich op trainingen en maken zowel het team als henzelf beter.”

Ihattaren
Extra aandacht had Van Bommel op verzoek voor Ihattaren. “Het zegt genoeg dat hij direct debuteert. Hij gaat mee in het niveau. Als je dat op 16-jarige leeftijd kan... dat doen er niet veel.”

Bekijk ook

Doelpunt van de maand | November

Video

PSV-selectie bezoekt ASML

Video