Van Bommel heeft vertrouwen: ‘Alles voor winst’

Artikel
Van Bommel heeft vertrouwen: ‘Alles voor winst’

Hoofdcoach Mark van Bommel is niet bezig met zijn eigen positie. Het enige waar hij zich deze week op het trainingsveld druk om maakte was de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Winst tegen de club waar hij zijn voetbalcarrière begon, is het enige medicijn. ‘We doen er alles aan om te winnen.’

Gerbrands
Na het gelijkspel tegen FC Emmen is er deze week flink gesproken over de situatie van PSV. Algemeen directeur Toon Gerbrands zei bij FOX Sports en tegenoven het Algemeen Dagblad dat er zorgen zijn om de prestaties. “Het was heel duidelijk, zoals Toon dat altijd is”, zei Van Bommel, die op de persconferentie geconfronteerd werd met het interview. “Ik voel me gesteund door de directie. Intern weten we echt wel wat er aan de hand is, maar wat er besproken wordt hoeft niet allemaal naar buiten te komen. Dat is de kracht van PSV.”

Winnen
De trainer werd ook gevraagd naar zijn toekomst als PSV zaterdag niet wint. “Dat zien we dan wel. Wat ik zelf denk? Dat we morgen gaan winnen”, antwoordde Van Bommel. “Ik doe er samen met de jongens alles aan om de wedstrijden te winnen. Het is te weinig gebleken de afgelopen weken, want we wonnen niet. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we morgen wel gaan winnen.”

Ommekeer
PSV speelt nog vijf duels tot de winterstop. Drie in de competitie, één Europees en voor de KNVB Beker tegen GVVV. In die wedstrijden zal de veelbesproken ommekeer blijvend moeten worden ingezet. “We moeten het niet rooskleuriger maken dan het is. Het enige dat ons gaat helpen is winnen en ik weet ook dat we morgen moeten winnen. Hoe? Daar is geen handleiding voor. Soms kan een corner of tackel je helpen weer in de wedstrijd te komen, waarna je een serie van meerdere overwinningen neerzet.”

FC Emmen
Van Bommel kwam desgevraagd ook nog even terug op zijn reactie na de wedstrijd tegen FC Emmen. Daarin nam hij het op voor zijn jonge ploeg. “Op een aantal posities hebben we heel jonge spelers staan. Dat had ik zo moeten formuleren. Een gelijkspel tegen FC Emmen is heel erg slecht. De eerste helft was wel goed. Dat benoemde ik in een voetbalinhoudelijke analyse.”

Bekijk ook