Van Bommel geniet van zijn ‘cowboys’ en ziet geen favoriet

Artikel
Van Bommel geniet van zijn ‘cowboys’ en ziet geen favoriet

Nog geen zeventien uur nadat PSV het Europa League-avontuur met een driepunter begon, ging het op PSV Campus De Herdgang alweer over de volgende wedstrijd. Niet zomaar eentje, want zondag wacht Ajax en strijdt PSV met de Amsterdammers om de koppositie in de Eredivisie. “Het zal dicht bij elkaar liggen”, blikte Van Bommel vooruit op de topper.

Titelfavoriet
De hoofdcoach van PSV sprak voor de wedstrijd tegen Sporting Portugal in ongeveer dezelfde bewoordingen. Een uitgesproken favoriet zag hij niet voor dat duel en dat is zondag volgens hem opnieuw niet het geval. Voor de titel ziet hij dat anders. “Ajax was voor aanvang van het seizoen favoriet voor de titel en dat is volgens mij nog steeds zo. Zij kunnen meer omdat ze het meeste geld hebben. Maar er zijn geen garanties dat de favoriet ook altijd kampioen wordt.”

Trackrecord
PSV kan tegen Ajax bogen op een uitstekend trackrecord in de Eredivisie. De afgelopen vijftig thuisduels werden door de ploeg van Van Bommel (en daarvoor van Phillip Cocu) niet verloren. “Het zijn clichés maar als het niet loopt helpen de supporters ons over een dood punt heen. De wisselwerking tussen fans en spelers is heel goed”, sprak Van Bommel daarover.

Cowboys
Ajax-coach Erik ten Hag noemde PSV tijdens het persmoment van Ajax ‘een blok van zes verdedigers met vier cowboys voorop’. Dat bestreed de PSV-trainer echter. “Nee wij zijn een team”, zei Van Bommel om met een lach te vervolgen: “Voorin zijn het wel cowboys, ja. Ach zolang als wij winnen maakt het mij niet uit hoe. Dat we voorin heel spectaculaire kwaliteiten hebben klopt. Het is soms echt genieten.”

Zwaktes
Van Bommel zelf verwacht dat Ajax haar gebruikelijke spel zal spelen. “Zij zullen niet veel anders doen dan normaal. Wij zullen proberen hun zwaktes te benutten en die van ons als team zo goed mogelijk te maskeren. Zo werkt dat in het voetbal”, aldus de hoofdcoach die kan beschikken over een zo goed als fitte selectie. “Ik verwacht dat iedereen morgen weer op orde is. Ook met Guti gaat het guti.”

Bekijk ook