Van Bommel en De Jong: 'Feyenoord voor rust beter'

Artikel
Van Bommel en De Jong: 'Feyenoord voor rust beter'

Voor de vierde keer in zes wedstrijden sinds de winterstop speelde PSV gelijk. “De resultaten zijn niet zoals we willen”, zei Mark van Bommel, die het puntenverlies niet wijt aan een gebrek aan frisheid, na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord.

‘Geen grip’
Waar PSV bij eerdere gelijke spelen duidelijk nog de bovenliggende partij was, zag de hoofdcoach zijn elftal zondag voor rust teruggedrongen worden door de Rotterdammers. “We konden geen grip op de wedstrijd krijgen. Alle tweede ballen waren voor hun en dan lijkt het alsof je er niet aan te pas komt en moe bent. Dat is echt niet zo. Ook vandaag gingen we weer tot het einde door en kregen we kansen. Zie ook de goede schoten van Stevie (Bergwijn, red.). Vermeer redt een paar keer goed.”

Door het gelijkspel tegen Feyenoord is de voorsprong op Ajax op hetzelfde niveau als voor de eerste wedstrijd van 2019. “Je kunt het ook positief bekijken. We staan nog steeds twee punten voor”, counterde Van Bommel. “Maar de resultaten zijn niet goed, dat klopt.”

Intentie goed
Volgens aanvoerder Luuk de Jong lag het puntenverlies niet aan de intenties van PSV. “Iedereen was gretig. We wilden echt druk zetten, maar Feyenoord kwam er telkens onderuit. Dan loop je jezelf over de kop”, aldus de spits bij FOX Sports. “Ze hadden veel spelers lopen op het middenveld, dat deden ze slim. Daardoor moesten wij telkens vijftig, zestig meter terug. En dan verloren we alsnog de duels. Dan loop je de hele tijd zonder beloond te worden. Daarom gingen we wat meer inzakken en meer de momenten kiezen om druk te zetten.”

‘Tegendoelpunt mag niet’
Toch slaagde PSV er ook op dat moment niet in de wedstrijd echt in handen te nemen. De rode kaart van Sven van Beek leek PSV in de kaart te spelen, maar toch nam Feyenoord de leiding via Nicolai Jörgensen. “Dat mag helemaal niet gebeuren tegen tien man”, vond De Jong. “Dan scoren we daarna gelukkig wel snel, maar het was niet genoeg. We hebben wel weer genoeg mogelijkheden gehad, maar hij viel net niet goed. Gezien de wedstrijd is de 1-1 uitslag wel terecht. Hopelijk kunnen we de voorsprong op Ajax vasthouden.”

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video