Van Bommel denkt dat uitschakeling invloed kan hebben

Van Bommel denkt dat uitschakeling invloed kan hebben
2 min

Over vijf dagen weet Nederland wie de nieuwe kwampioen van de Eredivisie is. Favoriet is koploper Ajax, maar PSV heeft de hoop op een nieuwe titel nog lang niet opgegeven. Een vooruitblik met Mark van Bommel.

'Ajax moet dit verwerken'
Op De Herdgang ging het in eerste instantie vooral over de mentale opdoffer die Ajax mogelijk gehad zou hebben door de uitschakeling tegen Tottenham. De concurrent van PSV werd op een soortgelijke manier uitgeschakeld als Van Bommel met de club zelf overkwam. “Ik had de herinnering aan 2005 toen wij tegen AC Milan speelden in de halve finale", aldus de trainer. "Als je op de drempel van de Champions League-finale staat, ben je daar niet na één dag over heen na een nederlaag. Voor mij als speler was het verlies in 2005 een van de grootste tegenslagen. Net zoals de verloren finale met Bayern München tegen Inter Milan.”

Volgens Van Bommel heeft het dan ook invloed op spelers. “Ajax moet dit verwerken. Wij niet, wij moeten winnen van AZ en Heracles. AZ is goede, voetballende ploeg. Zij kunnen creatief zijn en hebben verschillende manieren van aanvallen en opbouwen.”

Romero
Bekend is dat PSV tegen AZ niet kan beschikken over Hirving Lozano. Een andere aanvaller, Maxi Romero, is er wel weer bij en dat stemt Van Bommel tevreden. “Ik ben blij dat Romero fit is. Ik wil met zoveel mogelijk spelers op het trainingsveld staan. De spelers die moeten hun best doen mij te overtuigen. Het is jammer dat Lozano niet meedoet. Er is een kans dat hij zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft”, aldus de trainer.

Tot slot kwam Van Bommel nog even terug op het feit dat de laatste twee speelronden in de Eredivisie omgewisseld zijn. Volgens hem heeft dat (grote) invloed op de uitkomst van de competitie en kan zoiets eigenlijk alleen in Nederland. “Alle wedstrijden hebben een verhaal. Er zit een verschil in de uitgangspositie. AZ heeft nog één punt nodig. Als zij de wedstrijd tegen Excelsior, welke nu hun laatste duel is, in speelronde 33 speelden, was dit duel heel anders geweest.