Van Bommel blij met zege na duel met dubbel gezicht

Van Bommel blij met zege na duel met dubbel gezicht
3 min

PSV - sc Heerenveen was volgens Mark van Bommel een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Voor rust genoot de trainer van de reactie van zijn speler. ‘Maar na rust was het helemaal weg.’

Acht  
Dat zei de hoofdcoach van PSV zondagmiddag in de catacombe van het Philips Stadion. Hij begon met een compliment naar zijn selectie. “Ik vond de eerste helft erg goed. Ik denk dat we acht hele goede kansen hebben gekregen”, aldus Van Bommel, die daarna inging op de mindere tweede. “Daarin kregen we uit het niets een goal tegen en ineens was het helemaal weg. Dan is het behelpen.”

Knijpen
Van Bommel verklaarde daarna waarom het na de 2-1 niet meer liep bij PSV. “Als al die ballen verkeerd vallen, slaat het op je benen. Je voelt het als speler. Of ik ‘m kneep? Natuurlijk. Lars pakt gelukkig een aantal ballen. Je probeert nog te sturen, het anders neer te zetten, maar dat lukt niet. Het is heel moeilijk om al die jongens te bereiken. Het is ook niet makkelijk om het goede niveau va de eerste helft vast te houden, dat lukt bijna nooit.”

‘Schijt hebben’
Wat PSV de afgelopen weken miste, bewees Steven Bergwijn. Met twee doelpunten matchwinnaar, ook al zag hij dat het na rust niet goed ging. “Het was gewoon te slap. We zetten te weinig druk, maar in deze fase moet je daar gewoon schijt aan hebben. Winnen, dat telt nu”, reageerde de aanvaller.

Fysiek
Bergwijn werd na ongeveer een uur spelen door Van Bommel naar de kant gehaald. Dat begreep Bergwijn. “Fysiek gaat het goed. Ik heb een goed uur gespeeld zonder klachten. Ik wist dat ik nog geen hele wedstrijd ging spelen. Ik wilde nog wel even door, maar het was beter om er af te gaan. Ik heb al vaker iets gehad, dus moet zuinig zijn”, aldus Bergwijn, die blij was PSV weer te kunnen helpen. “Vooral omdat je zag dat het niet liep. Je wil dan iets kunnen doen, maar ik kon alleen maar toekijken. Ik ben blij dat ik terug ben, zat er ook lekker in.”