Uitgedund Jong PSV kan stappen maken tegen De Graafschap

Jong

Met een flink uitgedunde selectie neemt Jongt PSV het vanavond op tegen De Graafschap. Bij een overwinning neemt Jong PSV de eerste plaats in de vierde periode over van SC Cambuur. In oktober verloor Jong de heenwedstrijd met 2-1.

Selectie
Fodé Fofana, Mathias Kjølø, Luis Felipe, Kristofer Kristinsson, Jason Seelt en Dante Rigo zijn positief getest op `covid-19 en zijn er dus niet bij. Verder haakt ook Damian Timan geblesseerd af. Ilyas Bougafer, Livano Comenencia, Koen Jansen en Mohamed Nassoh haken aan vanuit Onder-18. Alle vier kunnen ze hun debuut maken in het betaald voetbal. Vincent Müller sluit aan vanuit de A-selectie.

Heenwedstrijd
Vanavond komt er een geduchte tegenstander op bezoek. De Graafschap staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie en won in oktober nog met 2-1 van Jong PSV. Toen kwam de belofte in eerste instantie nog op voorsprong via Dennis Vos. Een paar minuten later werd het gelijk uit een strafschop. In de allerlaatste minuut werd de wedstrijd beslist toen Ralf Seuntjes uit een corner zijn tweede van de dag maakte.

Vierde periode
Jong PSV won vier van de laatste vijf wedstrijden en staat tweede in de vierde periode. SC Cambuur staat twee punten voor, maar speelde een wedstrijd meer. Bij winst kan Jong PSV dus weer aan kop gaan. Ook klimt het dan naar de dertiende plaats op de algemene ranglijst. Dat terwijl het in maart nog 17e stond. Doordat Jong PSV – De Graafschap het enige affiche is van de avond wordt de wedstrijd in zijn geheel uitgezonden.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is live te zien op ESPN 1.