Tytoń verlaat PSV voor VfB Stuttgart

Artikel
Tytoń verlaat PSV voor VfB Stuttgart

Doelman Przemyslaw Tytoń (28) verruilt PSV voor VfB Stuttgart. Dat meldt technisch manager Marcel Brands woensdagochtend. De Pools international die afgelopen seizoen op huurbasis voor het Spaanse Elche keepte, tekent voor twee jaar bij de club uit het zuiden van Duitsland.

Winst KNVB Beker in 2012 als hoogtepunt
Tytoń kwam in de zomer van 2011 op huurbasis van Roda JC Kerkrade naar PSV. Een jaar later werd de doelman definitief overgenomen. Onder coach Fred Rutten leek Tytoń uit te groeien tot eerste keeper, maar na drie basisplaatsen ging het in de wedstrijd tegen Ajax, op 18 september 2011, mis voor de Pool. Hij kwam hard in botsing met verdediger Timothy Derijck, waarna Tytoń met een zware hersenschudding van het veld werd gedragen. Drie maanden later pas, kon de doelman zijn rentree maken. In 2012 won hij als basisspeler de KNVB Beker door met PSV in De Kuip Heracles Almelo te verslaan (3-0), een paar maanden later gevolgd door de winst van de Johan Cruijff Schaal (4-2 tegen Ajax). De Pool speelde in totaal 38 competitiewedstrijden namens de club en kwam tot acht Europese optredens in het shirt van PSV. Tytoń had bij PSV nog een contract tot de zomer van 2016.

PSV wenst Tytoń veel succes in Duitsland en bedankt hem voor zijn inzet voor PSV | © Pics United PSV wenst Tytoń veel succes in Duitsland en bedankt hem voor zijn inzet voor PSV | © Pics United

Bekijk ook