Transfer | PSV haalt Suzanne Giesen transfervrij binnen

Transfer | PSV haalt Suzanne Giesen transfervrij binnen
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen heeft er een nieuwe speelster bij: Suzanne Giesen voegt zich vanaf vandaag bij de formatie van Roeland ten Berge. De dertigjarige middenveldster heeft een eenjarig contract getekend met de optie tot een extra jaar.

In het verleden speelde Suzanne al voor PEC Zwolle, Wellington United en FC Twente. Met die laatste club won ze op nationaal gebied alles wat er te winnen viel. Vorig jaar was ze met twee doelpunten beslissend in de finale van de Eredivisie Cup. De middenveldster beschrijft zichzelf als een ervaren speelster, tactisch onderlegd en rustig aan de bal. Ze hoopt met haar kwaliteiten een bijdrage te leveren aan het team waar ze al zo vaak tegen speelde: “Ik ken PSV als een team dat aanvallend voetbal speelt. Dat ligt mij wel.” 
 
Stille kracht
Met meer dan honderd wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie voegt Manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers een door de wol geverfde speelster aan de groep toe. “Ze kan heel goed in de as spelen, waar ze als de stille kracht van een elftal fungeert. Ik ben blij dat ze, mede dankzij de band die ze met Maud heeft, voor PSV heeft gekozen.” 

Suzanne was van plan om een punt te zetten achter haar carrière, totdat Technisch Manager en oud-teamgenoot Maud Roetgering op de deur klopte: “Ze maakte me gelijk enthousiast. Het voelde vertrouwd waardoor de keuze snel was gemaakt. De faciliteiten zijn hier top, dus ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”