Trainer Chris van der Weerden

Artikel
Trainer Chris van der Weerden

Aftellend naar het jubileum verschijnt elke dag in het Eindhovens Dagblad een portret van een bijzondere PSV’er. Vandaag: Chris van der Weerden. Lees hier zijn portret in de ‘Eregalerij’ van PSV. Als je de papieren krant scant met Layar komt de foto tot leven via een clip van PSV TV, die je uiteraard hier op PSV.nl ook kunt bekijken.

Trainer Chris van der Weerden Trainer Chris van der Weerden

 

<font color="#ff0000"><b>Chris van der Weerden is nog geen profvoetballer als hij al een sigarenzaak begint. In oude tijden is een sigarenzaak, zoals voorheen Coen Dillen in de Frederiklaan, een verzekering voor de oude dag als de actieve loopbaan van een voetballer is afgelopen.</b></font color>

De zaak in Nijmegen is al geruime tijd verkocht en Van der Weerden, inmiddels 40, heeft een baan waarmee hij zijn pensioen kan halen. De voetballer is trainer geworden en leidt PSV samen met hoofdtrainer Phillip Cocu en collega-assistent Ernest Faber.

<b>De Blauwe Jungskes</b>
Van der Weerden is een kind van Sport Club Hees (SCH), in Nijmegen ook wel De Blauwe Jungskes uit het Waterkwartier genoemd. De club noemt zich hofleverancier van De Goffert en ook Van der Weerden vertrekt naar NEC. Via Vitesse komt hij bij PSV terecht. Van der Weerden die als amateur aanvaller is, wordt bij PSV rechtsachter. Hij haalt drie landstitels, de KNVB-beker van 1996 en vier keer de Super Cup.

<iframe width="468" height="263" src="//www.youtube.com/embed/jAf7jEq4ADI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Enorme terugval

In zijn tweede jaar bij PSV heeft Van der Weerden een enorme terugval. De werkelijke oorzaak blijkt pas later. Hij heeft de ziekte van Crohn, een vervelende chronische ontstekingsziekte aan de darmen. Van der Weerden ligt weken in het ziekenhuis en valt conditioneel en wat spiermassa betreft ver terug. Hij vecht zich terug, heeft geen basisplaats meer en vertrekt. Via FC Twente komt hij bij Germinal Beerschot Antwerpen waar hij in 2005 de beker van België wint. Vanaf 2006 is hij jeugdtrainer bij PSV. Na het vertrek van Fred Rutten nemen Cocu, Faber en Van der Weerden de ploeg tijdelijk over waarmee de KNVB-beker in 2012 wordt gewonnen.

Paspoort
Geboortedatum 15 november 1972
Geboorteplaats Nijmegen
Nationaliteit Nederlandse
Positie Verdediger
Bij PSV van 1995 tot en met 2001
Aantal competitiewedstrijden 108
Aantal competitiedoelpunten 5

Bekijk ook