‘Trainen niet voor niets op standaardsituaties’

Artikel
‘Trainen niet voor niets op standaardsituaties’

Twee hoekschoppen en een strafschop droegen tot tevredenheid van Phillip Cocu bij aan een eenvoudige zege van PSV op NAC Breda (5-1). “Wij trainen niet voor niets op standaardisaties”, lachte de hoofdcoach na afloop in de catacombe van het Philips Stadion.

Geloof 
“Het geloof in de groep dat we daar uit scoren is groot”, vervolgde hij. “Dat je er vandaag twee maakt, bevestigt dat alleen maar.” Het hielp PSV ook enigszins over een dood punt heen, want zo af en toe had de ploeg het volgens Cocu ‘best moeite’ met de Bredanaars. “Als hele ploeg hebben we na rust een tandje bijgeschakeld. Er was meer overtuiging richting de goal”, aldus Cocu die sprak van een stap in de goede richting. “We strepen weer een wedstrijd weg, nog vijf te gaan.”

Bergwijn geschorst
Het enige dat de coach niet kon bekoren was de gele kaart die Steven Bergwijn opliep. De aanvaller haalde verhaal bij tegenstander Umar Sadiq, nadat hij Bergwijn had gevloerd. “Daar was ik heel boos over. Je weet dat je geel krijgt als je reageert. Nu betekent dat een schorsing”, doelde de hoofdcoach op de vijfde gele kaart die Bergwijn dit seizoen opliep.

Bekijk ook