Topweek PSV O15 overschaduwd door zware blessure

De jeugd van PSV kwam deze week op verschillende dagen in actie. Door de interlandperiode kwamen niet alle teams in actie. Er werd drie keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en twee keer verloren.

O13 herstelt zich met overtuigende zege
PSV O13 speelde afgelopen week twee wedstrijden. Op dinsdag speelde de ploeg een oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van NEC. Deze werd verrassend verloren met 3-4. Op zaterdag werd er echter weer gewonnen. Door goals van Middag, Vullers (twee keer) en Bulo werd FC Twente met 4-0 aan de kant gezet en bleef de O13 koploper in de competitie.

O14 geeft overwinning uit handen
Net als PSV O13 kwam ook PSV O14 in actie tegen FC Twente. Dankzij Zimuangana kwam de formatie van El Idrissi op een 2-0 voorsprong in Enschede. Maar deze werd weggeven in de slotfase van de wedstrijd. Door drie simpele fouten van PSV, keerde de ploeg uiteindelijk met lege handen terug naar Eindhoven.

O15 wint twee keer, maar verliest Babadi
PSV O15 speelde twee competitiewedstrijden deze week. Zowel tegen Vitesse als tegen AZ werd er gewonnen. Van Duiven, Jager (twee keer) en Kwaaitaal bezorgden de O15 een 4-0 zege op de Arnhemmers, maar dit duel werd overschaduwd door een zware blessure van middenvelder Isaac Babadi. Om hem een hart onder de riem te steken, droegen zijn teamgenoten de wedstrijd tegen AZ op aan hem. En dat deden ze overtuigend. Het eerste Eindhovense doelpunt liet lang op zich wachten, maar na een fantastische tweede helft boog de formatie van Vincent Heilmann een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege. Geerts, Jager en Razak maakten de doelpunten.

O19 oefent tegen Schalke 04
Op vrijdagavond kwam PSV O19 in Gelsenkirchen in actie tegen de leeftijdsgenoten van Schalke 04. In een vermakelijk duel was de stand na 90 minuten gelijk. Vos maakte de openingstreffer van de Duitsers ongedaan met een rake kopbal. Daarna waren het Bakayoko en Doudah die de ploeg van Ruud van Nistelrooy op een comfortabele voorsprong zetten. Maar in de laatste twintig minuten van de wedstrijd wist Schalke langzij te komen. Eindstand: 3-3.

Bekijk hier alle uitslagen en uitgebreide verslagen.