“Topwedstrijden wil je altijd winnen”

“Topwedstrijden wil je altijd winnen”
3 min

Hoofdcoach Phillip Cocu wil hoe dan ook met PSV winnen van Ajax. Zondagmiddag staat om 16.45 uur de topper tegen de nummer twee op het programma. Voor een volgepakt Philips Stadion gaat PSV er alles aan doen om te winnen, vertelde Cocu op de persconferentie.

Teleurstelling in Rusland
Amper terug uit Sint-Petersburg schoof Cocu iets meer dan een half etmaal na zijn laatste persconferentie opnieuw aan voor de media. PSV werd donderdag uitgeschakeld in de UEFA Europa League door FC Zenit en Cocu baalde daarvan. “Een teleurstelling dat je eruit ligt. We hadden verwacht dat we ze het moeilijker hadden kunnen maken, gezien onze thuiswedstrijd. Maar in Rusland schoten we tekort. Ze waren slimmer, sterker en effectiever over twee wedstrijden gezien. Zenit was een maatje te groot”, verklaarde Cocu.

Extra spanning voor topper
Cocu keek meteen vooruit op PSV-Ajax. “Het is wel uitzonderlijk dat de koploper zo ver voor staat op de nummer twee”, duidde Cocu op de voorsprong van PSV op Ajax. “We spelen thuis en moeten er alles aan doen om een hoog niveau te halen. We willen graag kampioen worden, alleen zit er een verschil in willen worden en kampioen zijn. Als we het gewenste resultaat halen dan mogen we het natuurlijk niet meer weggeven”, aldus Cocu, die een sfeervol duel verwacht. “Het zijn topwedstrijden en die wil je altijd winnen. Er komt wat extra spanning en prestige bij kijken. We spelen voor een vol huis met het publiek erachter. Steun van de supporters is altijd welkom, ik hoop dat we negentig minuten worden aangemoedigd, dat is heel belangrijk voor ons. Aan de motivatie zal het zondag zeker niet liggen. Deze moeten we hoe dan ook winnen”

Nagenoeg fitte selectie
De PSV-selectie kwam zonder ernstige blessures terug uit Sint-Petersburg, alleen Karim Rekik en Santiago Arias zijn nog vraagtekens. “We kijken morgen of ze mee kunnen doen in de groepstraining”, legde Cocu uit. “We hebben ze bewust apart gehouden. Zeker in de wedstrijd tegen Ajax moet je fit zijn. Zaterdag hakken we de knoop door of ze mee kunnen spelen. De rest van de groep is op een aantal wedstrijdpijntjes na zonder schade teruggekeerd van Zenit”, besloot Cocu.