Tony Kok versterkt eSports-team PSV

Artikel
Tony Kok versterkt eSports-team PSV

PSV heeft Tony Kok (22) gepresenteerd als nieuwe eSporter. Kok maakt samen met Romal Abdi deel uit van het eSports-team van PSV. De FIFA-speler heeft zich de afgelopen jaren bewezen als topspeler en komt namens PSV uit in de eDivisie.

Nederlands kampioen
Tony Kok is driemaal Nederlands kampioen geworden met respectievelijk FIFA 12, FIFA 13 en FIFA 14. Daarnaast heeft hij afgelopen seizoen de FIWC Regionals (FIFA Interactive World Cup) in München gewonnen, waardoor hij eind augustus als een van de twee Nederlanders actief is op de FIWC Finals in Londen. Bijna wekelijks schopt Kok het tijdens Weekend League tot de top 10 van de wereld.

Super blij
“Ik ben super blij. Het is een droom om voor zo’n grote club uit te mogen komen”, aldus Tony Kok. “Ik ben benieuwd wat er op me af gaat komen, ik heb er super veel zin in. Mijn doel is om de eDivisie en de toernooien waar ik aan deelneem te winnen. Daarvoor ben ik natuurlijk ook aangenomen.”


Eerste eSports-transfer

Kok droeg afgelopen seizoen het shirt van Telstar. De Amsterdammer was namens de Jupiler League actief op toernooien en stapt vanaf seizoen 2017-2018 over naar de Eredivisie. De overstap van Kok naar PSV is de eerste Nederlandse transfer op eSports-gebied.

PSV bedankt Telstar en Bundled, eSports adviseur van PSV en verantwoordelijk voor het management van Tony Kok voor hun bijdrage in de totstandkoming van deze transfer.

Volg PSV eSports!
Wil jij op de hoogte blijven van al het eSports-nieuws? Volg PSV eSports op Instagram, Twitter, YouTube en Twitch!

Tony Kok en Romal Abdi vormen het eSports-team van PSV Tony Kok en Romal Abdi vormen het eSports-team van PSVZowel Tony Kok als Romal Abdi zijn ook te volgen met via hun persoonlijke kanalen.