Tonny Bruins Slot overleden

Tonny Bruins Slot overleden
2 min

PSV heeft met verdriet kennis genomen van het overlijden van Tonny Bruins Slot. Bruins Slot was gedurende twee periodes ruim vier jaar werkzaam bij PSV. De voetbaltrainer is 73 jaar oud geworden.

Oog voor zwakheden
Tonny Bruins Slot verwierf in Nederland vooral bekendheid als assistent-trainer van Johan Cruijff bij Ajax en FC Barcelona. Als geen ander wist hij zwakheden bij een tegenstander bloot te leggen en daardoor voor zijn trainer wedstrijden te winnen.

Kampioen als assistent
Bij PSV was hij van 1996 en 1999 leidinggevende in de jeugdopleiding. Later in zijn carriére werd hij assistent-trainer van Ronald Koeman bij onder meer Ajax en Benfica. Met hem keerde Bruins Slot in het seizoen 2006-2007 terug in Eindhoven. In dat seizoen bereikten Koeman en Bruins Slot de kwartfinale van de UEFA Champions League met PSV en werd de club kampioen door op de slotdag Vitesse met 5-1 te verslaan. Bruins Slot was tot voor kort nog werkzaam in de voetballerij. Hij werkte in het verleden ook voor Valencia en AZ.


PSV wenst nabestaanden, vrienden, (oud-)collega’s en bekenden kracht bij het verwerken van het verlies van Tonny Bruins Slot.

Voormalig Hoofdcoach Ronald Koeman en assistent Tonny Bruins Slot in hun kantoor op De Herdgang in 2007 Voormalig Hoofdcoach Ronald Koeman en assistent Tonny Bruins Slot in hun kantoor op De Herdgang in 2007