Toekomst De Jong onduidelijk, Pereiro niet naar WK

Artikel
Toekomst De Jong onduidelijk, Pereiro niet naar WK

Met welke media hebben de PSV'ers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers. Op maandag en donderdag lees je alles over de club in PSV in the Picture.

Luuk de Jong haakt geblesseerd af bij Oranje
Luuk de Jong heeft zich woensdag afgemeld voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal. Op de training bleek dat hij nog teveel last heeft van een gebroken teen. Eerder deze week meldde Steven Bergwijn zich ook af vanwege een blessure. Alleen doelman Jeroen Zoet is nog present bij Oranje. Bart Ramselaar moest vanwege een hersenschudding de oefensessie van Jong Oranje in Zuid-Amerika aan zich voorbij laten gaan.

Toekomst Luuk de Jong onduidelijk
In gesprek met de NOS is Luuk de Jong duidelijk over zijn beoogde Oranje-rol als pinchhitter, zo weinig kan de spits zeggen over zijn toekomst. Hij weet nog niet of hij ook komend seizoen onder contract staat bij PSV. “Ik heb nog geen idee. Er is zeker interesse van andere clubs. Als er iets moois komt wat bij mij past, zou ik dat zeker overwegen, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV. Het is niet dat weg moet, dat zeker niet.” De Jong ziet een transfer naar Everton wel zitten. Technisch manager Marcel Brands werd woensdag aangesteld bij de club uit Liverpool. “Misschien kan hij mij naar Everton halen”, besluit De Jong met een knipoog.

Gastón Pereiro niet naar WK
Gastón Pereiro zal komende zomer niet deelnemen aan het WK met Uruguay. De middenvelder annex aanvaller is niet opgenomen in de voorselectie van de Zuid-Amerikanen. Ongeveer een maand geleden gaf Pereiro aan nog hoop te hebben op een plek in de WK-selectie. Ondanks dat hij de laatste wedstrijden erg belangrijk was voor PSV met zijn doelpunten en assists, kon hij niet genoeg indruk maken op bondscoach Oscar Tabárez.

Mason Mount in beeld bij PSV
Volgens FOX Sports is Mason Mount in beeld bij PSV. Het talent van Vitesse heeft nog geen idee waar hij volgend seizoen zal spelen. De televisiezender meent dat PSV en Ajax in de markt zijn voor de huurling van Chelsea. “Ik weet het nog niet richting volgend seizoen. Ik ben er namelijk nog niet uit. We gaan zien wat er gaat gebeuren”, aldus de negentienjarige Mount. In Engeland werd gemeld dat Chelsea deze zomer een knoop gaat doorhakken over de middenvelder, die naar verluidt elf miljoen euro moet kosten.


Waterreus pleit voor Belgische competitieopzet
Oud PSV-doelman Ronald Waterreus denkt dat het tijd is om de competitieopzet van de Eredivisie tegen het licht te houden. Waterreus reageert daarmee op de ‘veranderplannen’. Een stuurgroep bestaande uit directeuren Edwin van der Sar (Ajax), Hans Nijland (FC Groningen) en PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser stelt voor om de Eredivisie naar een Belgisch model te vormen. Een uitstekend plan, stelt Waterreus in zijn column voor Voetbal International. “Het Belgische systeem wil ik zeker niet heilig verklaar. Het heeft mankementen. Ik ben ook geen Mister Perfect die alle oplossingen paraat heeft, maar het lijkt mij evident dat de spanning, weerstand en attractiviteit toenemen als de topclubs onderling om het kampioenschap gaan spelen”, aldus Waterreus.

PSV-verzorger Eddy Pepels met België wél naar het WK
Verzorger Eddy Pepels werkt binnenkort tien jaar bij PSV en reist deze zomer af met de selectie van België naar Rusland voor het WK. In de Belgische selectie zit onder anderen oud-PSV’er Dries Mertens.

Bekijk ook