Thomas straalt van oor tot oor: ‘Het kon niet mooier’

Artikel
Thomas straalt van oor tot oor: ‘Het kon niet mooier’

Een minuut voordat Donyell Malen de spotlights opeiste met zijn tweede treffer van de avond daalde er een klaterend applaus neer op het veld van het Philips Stadion. De reden: Ryan Thomas maakte zijn debuut voor PSV.

Veertien
Veertien maanden moest ie er op wachten. Veertien tergend langzame maanden voordat Thomas zich écht PSV’er mocht noemen. Natuurlijk, contractspeler was hij al. Trainen deed hij en hij maakte officieus zijn debuut in een oefenwedstrijd. Maar spelen in een vol stadion, dat is toch wat anders. “Het kon niet mooier”, zei de Nieuw-Zeelander na afloop stralend bij het clubkanaal. “Het was een goede wedstrijd van het team, een prima overwinning. Als je daarin je eerste stappen op het veld zet en de supporters achter je hoort staan, geeft dat een prachtig gevoel. Dat maakt de dag alleen maar mooier”, aldus Thomas.

Van Bommel
Hoofdcoach Mark van Bommel sprak na de wedstrijd mooie woorden over zijn pupil. Over het arbeidsethos van Thomas bijvoorbeeld, over zijn prettige persoonlijkheid en over hoezeer hij Thomas een debuut gunde. Sinds PSV – Ajax maakte Thomas onderdeel uit van de PSV-selectie. Telkens kwam de middenvelder niet verder dan een warming-up. “De trainer heeft misschien een aantal keer met de gedachte gespeeld om me te laten invallen op momenten dat het wedstrijdverloop dat toeliet. Maar soms is het er de wedstrijd gewoon niet naar. Toen was het vooral mooi dat ik de afgelopen maanden achter me kon laten. En dat is na vandaag definitief zo”, sprak Thomas zondagavond.

Lach
De middenvelder genoot enorm toen hij binnen de lijnen kwam. Eindelijk kan hij zich weer profvoetballer noemen. “Ik geniet nu al van de kleinste dingen. Je vergeet weleens hoe mooi dit beroep is. Om elke dag te kunnen en mogen voetballen, om te kunnen spelen voor 35.000 man, te kunnen doen wat je leuk vindt om te doen. Deze lach blijft nog heel lang op mijn gezicht. Ook na een lange looptraining.”

Bekijk ook