Tevreden Cocu prijst discipline van zijn ploeg

Tevreden Cocu prijst discipline van zijn ploeg
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu kon op de persconferentie in het Goffertstadion niet anders dan blij zijn met het optreden van zijn ploeg. “Ik ben zeer tevreden met deze overwinning, we speelden zeer gedisciplineerd”, aldus Cocu na de 3-0 zege op N.E.C. Zijn voormalig assistent Ernest Faber legde zich neer bij het verlies. “PSV heeft verdiend gewonnen, voor ons is dit een goede les.”

Cocu: ‘Typisch Jetro’
Na afloop van de wedstrijd gaf Cocu aan dat hij van te voren rekening hield met een wat andere speelwijze van N.E.C. Toen hij de opstelling zag, zag hij dat hij gelijk kreeg. “Er was enige twijfel over de speelwijze van N.E.C. Uiteindelijk stonden er vijf verdedigers en drie middenvelders op het veld. Dan weet je dat je weinig ruimte krijgt, maar wij zijn daar goed mee omgegaan”, analyseerde de coach, die ook de inzet van zijn ploeg prees. Cocu had daarna speciale aandacht voor de openingstreffer. Jetro Willems stond voor het eerst dit seizoen in de basis en gaf direct een panklare voorzet op De Jong. “Die goal was typerend voor Jetro. Een geweldige voorzet, die door Luuk werd binnengekopt. Na rust hebben we vervolgens uitstekend de rust bewaard. Ik ben zeer tevreden met deze overwinning.”

Faber: ‘Had voor rust meer ingezeten’
Ernest Faber had stiekem op wat meer gehoopt, zo erkende hij na afloop en volgens hem was dat zeker voor rust ook mogelijk. “Als we iets hadden willen bereiken had dat in de eerste helft gekund. We kregen wat mogelijkheden via Sleegers en gaven maar weinig weg. Als we het PSV echt moeilijk hadden willen maken, hadden we die paar mogelijkheden die we kregen, moeten maken. We hadden ook een doelpunt verdiend”, vond Faber, die zich echter kon vinden in de uitslag. “PSV heeft uiteindelijk verdiend gewonnen. Na de 2-0 hebben we weinig meer gecreëerd. Dit is een goede les voor ons.”