Terugblikken: 'Niet alles was slecht'

Terugblikken: 'Niet alles was slecht'
3 min

Een nederlaag werd zondag ternauwernood voorkomen, maar de herstart van de Eredivisie leverde PSV opnieuw geen uitoverwinning op. Een terugblik op VVV-Venlo - PSV en het perspectief voor komende week.

Geklungel
Het Eindhovens Dagblad spreekt over nieuw geklungel van PSV waardoor de club verder afglijdt en het ineens Feyenoord in de achteruitkijkspiegel ziet. PSV zakte dit weekend van de derde naar de vierde plaats en weet dat Feyenoord nog maar op één punt achterstand staat. ‘Trainer Ernest Faber moet bij PSV nog met een aantal erfenissen uit het verleden afrekenen. Het perspectief is ondertussen tamelijk beroerd’, aldus het ED.

Unnerstall: ‘Het is duidelijk zo’
Een lichtpuntje in Limburg was het optreden van Lars Unnerstall. De Duitser lijkt de keepersstrijd, in ieder geval voor de buitenwacht, definitief in zijn voordeel te hebben beslecht en hield VVV-Venlo voor rust met twee knappe reddingen van scoren af. “Het is nu wel duidelijk”, stelde Unnerstall ook bij het ED. “De eerste helft hadden we al tien kansen, waarvan we er zeker drie of vier hadden moeten maken. Ook de tweede helft hadden we moeten scoren, een gelijkspel kan gewoon niet”, zei hij.

‘Niet alles was slecht’
Ook Unnerstalls landgenoot Daniel Schwaab was niet tevreden met het resultaat in Venlo. Toch vindt hij niet dat alles zondag mis ging. “Qua resultaat is het zeker teleurstellend. Al hebben we de eerste wel gewoon goed staan voetballen”, zei Schwaab na de remise. “Drie punten zijn belangrijk, zeker in onze situatie. Maar we moeten nu positief blijven, niet alles was slecht. We hebben echt heel veel kansen gecreëerd. Daar moeten we ons aan vasthouden.” Te beginnen donderdag tegen NAC Breda. “Dan moeten we winnen”, aldus Schwaab.

Faber ziet durf bij Madueke
Over het resultaat sprak Ernest Faber al uitgebreid, over debutant Nonu Madueke nog niet. Faber nam de Engelsman mee op trainingskamp, zag hem uitblinken en liet hem zondag voor het eerst officieel aantreden in PSV 1. “Noni komt erin en durft en kan een aantal mannen passeren. Hij heeft zich een aantal keren goed laten zien en hij blijft de komende periode bij de groep”, aldus Faber over de 17-jarige.