Terugblik op De Herdgang | PSV O17 Seizoen 2015-2016

Artikel
Terugblik op De Herdgang | PSV O17 Seizoen 2015-2016

In mei en juni kunnen verschillende jeugdteams van PSV kampioen worden., In de rubriek ‘Terugblik op De Herdgang’ stappen we de komende weken terug in de tijd. We lichten in een specifiek jeugdteam uit de historie van PSV Academy uit. Hoe gaat het nu met de spelers uit het team? Waar heeft de voetballerij hen gebracht? Deze week is het de beurt aan PSV O17 uit het seizoen 2015-2016.

Kampioen
Het team speelde dat jaar in de landelijke Eredivisie voor B-junioren. De spelers uit het team komen allemaal uit het jaar 1999. Aan het eind van het seizoen pakte de ploeg van trainers Edwin de Wijs en Peter Uneken de titel. In het kampioensduel scoorde een bekend gezicht het winnende doelpunt.

Selectiespelers
En die bekende speler luistert naar de naam Cody Gakpo. Hij was dat seizoen een van de sleutelspelers op weg naar de landstitel. Samen met Armando Obispo en Jordan Teze is hij inmiddels lid van de A-selectie van PSV. Dit seizoen is   

Scorende spits
Een andere bekende naam uit het team is Joël Piroe. De spits speelde veertien wedstrijden voor PSV 1 en scoorde daarin drie treffers. Piroe vertrok afgelopen zomer naar Swansea City. Hij presteert momenteel naar behoren in de Engelse Championship. De teller staat dit seizoen op twintig treffers.

Bekende namen
Andere spelers uit het elftal die het schopte tot het Betaalde Voetbal zijn onder meer Amar Catic, Justin Lonwijk, Leandro Fernandes en Gianluca Scamacca. Laatstgenoemde speelt nu in de Italiaanse Serie A. Scamacca scoort zijn doelpunten momenteel voor AS Sassuolo. De boomlange spits mag zichzelf inmiddels ook Italiaans international noemen. Catic, Lonwijk en Fernandes kwamen bij respectievelijk ADO Den Haag, FC Utrecht en Fortuna Sittard in actie in de Eredivisie.