Terugblik op De Herdgang | PSV D1 seizoen 2012-2013

Artikel
Terugblik op De Herdgang | PSV D1 seizoen 2012-2013

In mei en juni kunnen verschillende jeugdteams van PSV kampioen worden. In de rubriek ‘Terugblik op De Herdgang’ stappen we de komende weken terug in de tijd. We lichten een specifiek jeugdteam uit de historie van PSV Academy uit. Hoe gaat het nu met de spelers uit het team? Wat heeft de voetballerij hen gebracht? Deze week is het de beurt aan PSV D1 uit het seizoen 2012-2013.

Achterhoede
Het doel werd dat jaar verdedigd door Kyan van Dorp. De goalie kwam in 2008 binnen bij PSV en doorliep de gehele jeugdopleiding. Van Dorp maakte in de zomer van 2021 de overstap naar FC Emmen. Tijn Daverveld nam dat seizoen plaats in de verdediging. Daverveld doorliep eveneens de gehele jeugdopleiding en droeg zelfs enkele jaren de aanvoerdersband bij Jong PSV. Momenteel speelt de verdediger voor AEL Limassol op Cyprus.

Bijzonder talent
In het team was destijds ook een plekje ingeruimd voor Remco Evenepoel. De Belg speelde in de D- en C-jeugd van PSV maar besloot daarna te stoppen met voetballen. Op dit moment is hij een succesvol professioneel wielrenner. Teamgenoot Jay Idzes speelde na zijn carrière in de jeugdopleiding van PSV voor onder meer FC Eindhoven en Go Ahead Eagles.

Aanvallend talent
Aan aanvallend talent geen gebrek voor PSV D1 in het seizoen 2012-2013. Onder andere Sekou Sidibe, Gregory Kuisch en Yorbe Vertessen namen dat jaar vele doelpunten voor hun rekening. Het verhaal van Vertessen is bekend. Hij speelt regelmatig mee in het eerste van PSV. Sidibe speelde een hoop wedstrijden voor Jong PSV. De Belg verdiende daarmee een transfer naar FC Emmen en speelt momenteel in Roemenië voor FC U Craiova. Kuisch haalde eveneens het beloftenteam en speelde recentelijk bij het Duitse VfB Lübeck.