Terugblik op De Herdgang | PSV B1 seizoen 2010-2011

Artikel
Terugblik op De Herdgang | PSV B1 seizoen 2010-2011

In mei en juni kunnen verschillende jeugdteams van PSV kampioen worden. In de rubriek ‘Terugblik op De Herdgang’ stappen we de komende weken terug in de tijd. We lichten een specifiek jeugdteam uit de historie van PSV Academy uit. Hoe gaat het nu met de spelers uit het team? Wat heeft de voetballerij hen gebracht? Deze week is het de beurt aan PSV B1 uit het seizoen 2010-2011.

Eerste plek
Het team vocht zich dat seizoen onder leiding van coach Chris van der Weerden naar de eerste plaats tijdens de voorjaarscompetitie, mede dankzij een 2-0 thuisoverwinning op de leeftijdsgenoten van Ajax. Farshad Noor scoorde die wedstrijd de beide doelpunten. Noor behaalde nooit het eerste van PSV, maar maakte voor Roda JC Kerkrade en Cambuur Leeuwarden wél wedstrijdminuten in het betaald voetbal.Bekende namen
Andere bekende namen uit het team zijn onder meer Jorrit Hendrix, Jordy de Wijs, Olivier Rommens, Menno Koch en Clint Leemans. Hendrix speelde van 2013 tot en met 2021 ruim tweehonderd wedstrijden voor PSV 1. De Limburger scoorde daarin acht maal. Momenteel is de middenvelder door Spartak Moskou uitgeleend aan Feyenoord.

Buitenlandse avonturen
De Wijs heeft met Hull City, QPR en Fortuna Düsseldorf een aantal fraaie clubs achter zijn naam staan. Koch was in Nederland actief voor FC Utrecht en NAC Breda en won de Bulgaarse beker met CSKA Sofia. Leemans speelde in Nederland voor VVV-Venlo, RKC Waalwijk en PEC Zwolle en beproeft zijn geluk momenteel bij het Deense Viborg FF.

Aanvallende talenten
Met Oussama Tannane, Rai Vloet en Mohamed Rayhi heeft de ploeg van Van der Weerden in het seizoen 2010-2011 een hoop aanvallend talent. Tannane verruilde PSV voor sc Heerenveen en verdiende via een aantal seizoenen Heracles Almelo een transfer naar het Franse Saint-Étienne. Rayhi speelde voor NEC en Sparta en Vloet scoorde zijn doelpunten in de voetballerij voor onder meer FC Eindhoven, NAC, Excelsior en Heracles.