Teleurstelling overheerst bij PSV: ‘We zaten niet in ons ritme’

Teleurstelling overheerst bij PSV: ‘We zaten niet in ons ritme’
2 min
PSV1

Verliezen is altijd moeilijk, zo stelt Roger Schmidt na de wedstrijd tegen AZ. Er waren mogelijkheden, maar uiteindelijk trok de tegenstander aan het langste eind. De Hoofdcoach reflecteert op de wedstrijd.

Niet goed genoeg
“We zaten niet in ons ritme”, stelt Schmidt. “We hebben te veel overtredingen gemaakt en we stonden niet genoeg op één lijn. Dit heeft ons veel tijd en kansen gekost. In het begin zaten we een stuk beter in de wedstrijd. We hadden controle en veel ging goed, maar we kwamen niet aan scoren toe. Het bleef maar bij één doelpunt en dat was gewoon niet genoeg. Je mag niet tevreden zijn met een minimale voorsprong.”

“We moeten vaker de wedstrijd naar onze hand zetten. Je krijgt negentig minuten om beter te zijn dan je tegenstander en om meer goals te maken. Dat hebben we nu niet goed gedaan en de volgende wedstrijden moet dat simpelweg beter.” 

Balen
Ook bij Gakpo is de teleurstelling groot. De vice-aanvoerder heeft het verschil niet kunnen maken deze wedstrijd: “We hadden niet hoeven verliezen. Het was te rommelig na de 1-2. We zijn goed bij elkaar gebleven maar we kwamen niet meer aan voetballen toe. Bij vlagen was het goed, maar we hebben niet genoeg kansen gecreëerd. Het scoren hebben we nagelaten en dan zie je de 1-2 binnenvliegen. Dan baal je.”