Tegenstander Heracles gaat voor derde plaats

Tegenstander Heracles gaat voor derde plaats
2 min

Heracles Almelo overtreft dit seizoen alle verwachtingen. Samen met een zevental andere ploegen strijdt het om een plekje op het podium van de Eredivisie. Met 38 punten uit 23 wedstrijden staat het vooralsnog derde.

Verrassing
Waar de strijd om de landstitel is uitgemond in een duel tussen PSV en Ajax zijn er liefst acht ploegen die nog aanspraak maken op de derde plek in de Eredivisie. Het verschil tussen nummer drie Heracles Almelo en nummer tien PEC Zwolle is slechts zes punten. Mocht Heracles de komende elf wedstrijden stand weten te houden dan is het misschien wel de grootste verrassing van dit seizoen. Vorig jaar ontsnapte de ploeg van trainer John Stegeman pas aan het eind van het seizoen aan play-offs om promotie/degradatie. Dit voetbaljaar is het vooralsnog de enige ploeg die in eredivisieverband van PSV kon winnen.

Thomas Bruns
Eén van de bepalende spelers bij Heracles Almelo is Thomas Bruns (foto). De in Wierden geboren middenvelder begon met voetballen bij de plaatselijke SV Omhoog en werd opgepikt door de voetbalacademie Twente. Na zeven jaar Enschede tekende hij een contract in Almelo, om nog in datzelfde seizoen zijn debuut te maken in de hoofdmacht van Heracles. In de daaropvolgende seizoenen ging Bruns steeds meer spelen en groeide hij uit tot een vaste waarde. In 2015 verlengde Bruns zijn contract tot de zomer van 2017. Met zeven treffers kende Bruns vorig seizoen zijn meest productieve, maar de teller staat deze voetbaljaargang inmiddels op zes en dat met nog elf speelronden te gaan.