Talenten Abels en Theunissen verlengen

Artikel
Talenten Abels en Theunissen verlengen

Talenten Dirk Abels (21) en Steven Theunissen (19) hebben hun contracten bij PSV verlengd. Jong PSV-verdediger Abels tekende een verbintenis tot 2019 met een optie op een extra seizoen. Theunissen, afgelopen jaar basisspeler bij PSV onder 19, heeft een contract tot 2021 getekend.

Abels wil ervaring tonen  
Dirk Abels uit Udenhout is een rechtsbenige verdediger die sinds 2009 in de jeugdopleiding van PSV zit en vooralsnog 46 duels namens Jong PSV speelde. In het seizoen 2014-2015 maakte hij zijn debuut namens de beloften. Afgelopen seizoen groeide hij door tot vaste waarde in het team van Dennis Haar. Met 29 wedstrijden had hij een aanzienlijk aandeel in de knappe vijfde plaats die Jong PSV veroverde.

“Als één van de ouderen hoop ik de nieuwe jonge jongens komend seizoen op sleeptouw te nemen. Het is een zware, maar mooie divisie met de sterke voormalige eredivisieteams er dit seizoen bij”, aldus Abels die in 2016 zijn handtekening zette onder zijn eerste profcontract bij PSV. “De vorige keer was het even wennen, maar nu kende ik het al een beetje en gaat het vanzelf. Hopelijk kan ik ook in de Keuken Kampioen Divisie laten zien wat er van me verwacht wordt.”

Theunissen: ‘knallen’
Steven Theunissen voetbalt sinds 2014 in de jeugdopleiding. De linksbenige verdediger werd destijds overgenomen van De Graafschap. Het afgelopen seizoen maakte Theunissen een sterke indruk in het kampioensteam van Mark van Bommel. Op 6 oktober van het afgelopen jaar debuteerde hij daarnaast voor Jong PSV. Tegen Jong AZ speelde hij vooralsnog zijn enige duel.

“Dit is een erg mooi moment”, reageerde Theunissen die de overstap naar Jong PSV maakt. “Daar wil ik komend seizoen knallen. Ik zie dit contract als een signaal dat PSV vertrouwen in me heeft. Daar ben ik ontzettend blij mee.”

Bekijk ook

PSV TV | Denzel Dumfries

Video

Jacht op de beker is geopend

Video