Swingend PSV O16 naar kampioenspoule

4 min

De jeugd van PSV reist het hele land door voor de nationale competities. Waar een aantal jeugdteams al zeker zijn deelname aan de kampioenspoule, strijden PSV O14 en PSV O16 nog volop voor een plek. Een overzicht van de resultaten van de afgelopen week.

PSV O13 officieus winterkampioen
De O13 van PSV draait een uitstekende eerste seizoenshelft. De ploeg van Hidde van Boven staat bovenaan in de competitie en verloor slechts een keer. Met de overwinning op Vitesse O13 is de ploeg dan nu ook officieus winterkampioen. Statistisch gezien kan de ploeg nog ingehaald worden mocht het zelf ruim verliezen in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Mulders, Bouhoudane en Hekmat zorgden voor de doelpunten in de 3-1 zege vandaag.

PSV O14 wint oefenduel met ruime cijfers
Voor PSV O14 stond er dit weekend geen competitieduel op het programma. Vandaar dat de ploeg op zaterdag een oefenduel speelde tegen Excelsior. Deze werd ruim gewonnen door doelpunten van Robin van Duiven (vier keer), Rodin Oesterholt en Jordy Bawuah (beiden twee keer) werd het maar liefst 7-0. Volgende week staat er voor PSV O14 een zeer belangrijk duel op het programma. Om de kampioenspoule te bereiken zal het op de eigen PSV Campus De Herdgang moeten winnen van Sparta Rotterdam.

Drie punten uit twee duels voor PSV O15
PSV O15 kwam deze week twee keer in actie. Op dinsdag werd de inhaalwedstrijd tegen Excelsior gespeeld en dat deed het met verve. Met maar liefst 5-1 werden de Rotterdammers aan de kant gezet. De grote man aan de kant van de O15 was Elvic Jager. De buitenspeler nam drie doelpunten voor zijn rekening. Op zaterdag viel de uitslag de verkeerde kant op. In Arnhem was Vitesse met 4-3 te sterk. De ploeg kwam nog wel goed terug van een achterstand, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de Arnhemmers.

PSV O16 plaatst zich voor kampioenspoule
Met een klinkende overwinning heeft PSV O16 zich verzekerd van een plek in de kampioenspoule na de winterstop. De leeftijdsgenoten van PEC Zwolle werden met maar liefst 8-0 aan de kant gezet. In de eerste helft nam buitenspeler Iggy Houben de hoofdrol op zich door drie keer te scoren. Jason van Duiven deed dat in de tweede helft. In totaal maakte de spits zelfs vijf doelpunten.

PSV O17 wint ondanks vroege rode kaart
Ook PSV O17 kwam in eigen huis in actie tegen PEC Zwolle. Johan Bakayoko zette de ploeg op voorsprong, waarna Nassoh met een droge knal de score verdubbelde. Een smetje op de eerste helft was dat de O17 al na 10 minuten met tien man kwam te staan, echter bleef de ploeg gedisciplineerd spelen en liep het zelfs in de tweede helft uit naar een 4-0 zege. Van de Riet en Berete maakten de doelpunten.

PSV O19 volle buit deze week
Net als PSV O15 kwam ook PSV O19 twee keer in actie deze week. Eerst werd AZ met ruime cijfers aan de kant gezet door goals van Thomas, Madueke en Kjolo. Na deze overtuigende zege (0-3), ging de formatie van Ruud van Nistelrooy op zaterdag op bezoek bij NAC Breda. Daar ging het echter niet volgens plan. In beide helften kreeg de ploeg een doelpunt tegen, uitslag: 2-0.