Strijdbaar PSV mist geluk en krijgt te weinig tegen Ajax: 1-1

Door een gebrek aan geluk is PSV er niet in geslaagd te winnen van Ajax. De strijdbare ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt was beter dan de koploper, maar stapte na 90 minuten met slechts een punt van het veld. Het verschil op de ranglijst blijft daardoor 6 punten. Ajax heeft één duel minder gespeeld dan PSV.

Schaken
Een tactisch schaakspel. Eén waarin soms de één en soms de ander ervoor koos om aan te vallen of te verdedigen. Zo kon je de eerste helft van PSV - Ajax het best omschrijven. In de openingsfase vond Ajax een aantal keer de ruimte tussen de verdediging en het middenveld van PSV en kwam zo tot gevaar. Op die manier ging onder meer een voorzet van rechtsback Timber tegen de paal via Jordan Teze.

Overwicht PSV
Maar na een grote kans voor Denzel Dumfries, na een minuut of twintig en ternauwernood gekeerd door Stekelenburg, was het juist PSV dat de loop op het veld bepaalde. De ploeg van Schmidt speelde volwassen, sloot fouten nagenoeg uit en ging van daaruit op zoek naar de goal van de Amsterdammers. Eenmaal kon een aanvaller van PSV daardoor tussen de paal schieten en direct was het ook raak. Man in vorm Eran Zahavi legde vijf minuten voor rust aan voor een vrije trap en scoorde: 1-0.

Vermoeidheid
In een reactie daarop trok vrijwel direct na rust Ajax het spel weer naar zich toe. Met enkele verse krachten drukten de bezoekers PSV wat verder terug en stichtten ze gevaar via Haller. Dat leek een aanzet te worden tot een offensief op het doel van PSV, maar ook bij Ajax waren de krachten na twee slopende maanden minder groot dan in het begin van dit kalenderjaar.

Ongeluk
Daar leek PSV in de omschakeling van te kunnen profiteren. Invaller Yorbe Vertessen schoot tien minuten voor tijd via de kluts de 2-0 namelijk binnen, ware het niet dat de VAR daarbij een handsbal constateerde. Martinez ontsnapte even later aan de aandacht van de videoarbitrage, na natrappen op Zahavi en tot overmaat van ramp kreeg Ajax in de slotminuut een penalty. Tadic tekende voor de 1-1 en 'vierde' het punt door Dumfries vervolgens op te zoeken.