Steven Bergwijn verkozen tot talent van de maand

Artikel
Steven Bergwijn verkozen tot talent van de maand

Steven Bergwijn is verkozen tot eredivisietalent van de maand augustus. De jeugdinternational van Oranje is met PSV sterk begonnen aan het seizoen met twaalf punten uit vier wedstrijden en de kwalificatie voor de UEFA Champions League.

'Prachtig'
Bergwijn ontving de prijs eerder deze week in het Philips Stadion. "Dit is mooi, heel mooi, prachtig. Het is een beloning voor m'n goede spel de afgelopen maand", aldus Bergwijn, die de meest successvolle dribbels, balveroveringen als aanvaller en doelpunten buiten de zestien had, in augustus. "Ik krijg heel veel steun en waardering van de spelers en de trainer, dat is mooi." De 20-jarige buitenspeler maakte dit seizoen al vier officiële doelpunten voor PSV: drie in de Eredivisie, één in het kwalificatieduel voor de Champions League met FK BATE Borisov. Bergwijn, die in 2014 doorstroomde vanuit de jeugdopleiding, is bezig aan zijn tweede seizoen als basisspeler.

Oranje
Zijn sterke optredens zijn nog niet beloond met een oproep bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman gaf echter aan Bergwijn opgeroepen te hebben als Jong Oranje niet ook zou hebben gespeeld in dezelfde periode. Uiteindelijk moest hij afzeggen vanwege een blessure.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1040221292421701632

Bekijk ook

'Onze eigen schuld'

Video

`We moeten meteen alert zijn'

Video