Stentler versterkt vrouwentak PSV

Artikel
Stentler versterkt vrouwentak PSV

Leonne Stentler gaat per direct werkzaamheden verrichten voor de vrouwentak van PSV. De PSV-directie wil met Stentler de scouting- en opleidingsmogelijkheden bij PSV Vrouwen naar een hoger plan tillen. De 35-jarige Rotterdamse, oud-speelster in de Nederlandse top, gaat haar functie combineren met haar analistenwerk voor NOS en ESPN.

Ervaren naam uit voetballerij   
Stentler wordt aangesteld om de scouting, talentontwikkeling en jeugdopleiding voor PSV Vrouwen verder te professionaliseren. De voormalig international van het Nederlands vrouwenelftal neemt een schat aan ervaring mee naar PSV Vrouwen. Ze speelde onder meer voor ADO Den Haag en Ajax en bleef na haar carrière intensief betrokken bij het vrouwenvoetbal en de promotie daarvan. Ze richtte het platform VV Kicks op en analyseert bij NOS en ESPN voetbalduels van zowel mannen- als vrouwen.

Impuls voor sportieve ambities  
De aanstelling van Stentler ligt in lijn met de ambities die PSV op het gebied van vrouwenvoetbal heeft. De club wil zich op nationaal en op termijn Europees niveau meten met de besten. In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen draait het team al jaren in de top. Het talentvolle Jong PSV Vrouwen staat ongeslagen bovenaan in de beloftencompetitie. Daarnaast zijn inmiddels trainingsgroepen actief waarin beloftevolle meiden in de jongere leeftijdscategorieën samenkomen. Stentler richt zich naast scouting nadrukkelijk op beleidsvraagstukken en ontwikkelingen in die laatste categorie.

Uitbreiding van expertise  
Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers over de toevoeging van Stentler aan haar team “Leonne is met haar analytisch vermogen en expertise een aanwinst voor de vrouwentak. Ze heeft een duidelijke visie op het scouten, het ontwikkelen van voetbaltalent en kent de wetten van topsport. We hopen met haar komst weer nieuwe stap te maken in het doorontwikkelen van PSV Vrouwen.”