Statistieken | PSV verloor thuis nog nooit van N.E.C.

Artikel
Statistieken | PSV verloor thuis nog nooit van N.E.C.

PSV maakt zich op voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op woensdagavond is N.E.C. uit Nijmegen de tegenstander in het Philips Stadion. De promovendus draait een uitstekend seizoen. De Nijmegenaren zijn nog altijd in de race voor Europees voetbal. Statistisch gezien hoeft de uitploeg echter niet te rekenen op de volle buit tegen PSV.

Ongeslagen
PSV verloor in eigen huis nog nooit van NEC. In veertig wedstrijden won de ploeg 36 keer. PSV maakte 98 doelpunten in die veertig wedstrijden. Dit is een record voor PSV wat betreft meeste thuiswedstrijden zonder verliespartij tegen een en dezelfde tegenstander. PSV ontving NEC vijf jaar geleden voor het laatst in het Philips Stadion.

Vorige ontmoeting
Begin december speelde PSV in Nijmegen tegen NEC. De ploeg uit Gelderland kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. PSV vocht zich terug in de wedstrijd en nam door doelpunten van Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius de volle buit mee naar Eindhoven. Vinícius dankte zijn doelpunt aan Maxi Romero. De Argentijn gaf bij de winnende goal van PSV een fraaie assist.   

Goed seizoen
NEC presteert dit seizoen prima. De promovendus maakt zelfs nog kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De laatste promovendus die de play-offs haalde was RKC Waalwijk in 2011-2012. NEC behaalde dit seizoen 24 van de 35 punten in uitwedstrijden. De zeven uitzeges in een voetbaljaargang zijn voor NEC een clubrecord.

Terugvechten
NEC verspeelde dit seizoen 29 punten na een voorsprong. Dat zijn er liefst elf meer dan iedere andere club in de Eredivisie. PSV is juist erg sterk na een achterstand. De ploeg won vocht zich al zeven maal terug uit een geslagen positie. Dat is mede te danken aan Cody Gakpo. De Eindhovenaar draait een uitstekend seizoen en was verantwoordelijk voor twaalf doelpunten en dertien assists. De laatste speler met minimaal veertien assists in een seizoen was Dries Mertens.