Staande ovatie Afellay bij rentree: ‘Poeh’

Artikel
Staande ovatie Afellay bij rentree: ‘Poeh’

Een staande ovatie kreeg hij al toen hij ging warmlopen, maar na 81 minuten was het pas écht genieten. Geen supporter bleef op zijn stoel zitten, toen Ibrahim Afellay het veld betrad. Na bijna tien seizoenen maakte de captain zijn rentree als PSV’er.

Geen woorden
“Eindelijk, kippenvel, ik heb hier geen woorden voor”, waren Afellays eerste woorden bij FOX Sports, na de ereronde die Afellay samen met zijn ploeggenoten liep na de 5-0 overwinning op Fortuna Sittard. “Het was voor mij een ontzettend emotioneel moment. Ik heb de afgelopen tijd alleen maar warmte gekregen. Iedereen gunde het me zo erg. Natuurlijk de resultaten waren er niet naar, maar wat iedereen mij vandaag gegeven heeft de supporters voorop, poeh, daar heb ik geen woorden voor.”

Stoke City 
Twee jaar geleden speelde Ibi voor het laatst een officieel duel. Namens Stoke City tegen Chelsea. “Ik ben uit de dood opgestaan om het zo maar even te zeggen. Ik was echt afgeschreven. Natuurlijk speelde ik soms een vriendschappelijke wedstrijd, maar twee jaar lang geen officieel duel. Ik ben zo blij dat ik weer mag spelen.”

Bekijk ook