Sparta Rotterdam te sterk voor Jong PSV

Sparta Rotterdam bleek vrijdagavond een maatje te groot voor Jong PSV. Op De Herdgang werd met 3-0 verloren van de Rotterdammers.

0-3 bij rust
Jong PSV begon vrijdag met een debutant. Martijn Berden maakte met een basisplek zijn debuut in het betaald voetbal en Lunqdvist, die eerder op de dag een vernieuwd contract tekende, startte voor het eerst in het basisteam. De ploeg van Pascal Jansen, voormalig assistent-trainer van Sparta Rotterdam, had het direct moeilijk. Zo moest Betrams al in de zesde minuut met een knappe actie redding brengen, waarna Cmiljanic een paar minuten daarna de eerste kans voor PSV creĆ«erde. Keeper Kortsmit had de bal echter direct klemvast. In de veertiende minuut was het dan toch raak voor Sparta, Thomas Verhaar verschalkte Bertrams. Een aantal minuten later volgde een mooie combinatie van PSV, deze strandde echter  opnieuw in de handen van Kortsmit. In de negentiende minuut volgde de tweede treffer van Sparta, via Brogno. De kansen voor Sparta volgden elkaar daarna op. scheidsdsrechter Kooij floot in de 39e minuut voor hands, waarna de bal op de stip ging. Thomas Verhaar benutte de penalty, waardoor Jong PSV in de rust tegen een 0-3 achterstand aan keek.

Steven Bergwijn wint hier het kopduel van Finn Stokkers | © Pics United Steven Bergwijn wint hier het kopduel van Finn Stokkers | © Pics United

Geen doelpunten na rust
Na rust gebeurde er een stuk minder. De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de zijde van PSV, maar door goed keeperswerk van Bertrams liep de score niet verder op. In de 81e minuut wisselde Jansen zijn spits. Lammers kwam in het veld voor Cmiljanic, maar ook hij wist de aansluitingstreffer niet te maken en daardoor was de eindstand: 0-3.