Snel weerzien voor Doan, Malen evenaart Robben

Snel weerzien voor Doan, Malen evenaart Robben
2 min

PSV en FC Groningen kennen tal van dwarsverbanden. Van Ritsu Doan tot Arjen Robben. De meest in het oog springende weetjes op een rijtje.

PSV verlies zelden
PSV verloor in de Eredivisie slechts 1 van zijn 40 thuisduels met FC Groningen. Dat was tijdens een 2-3 nederlaag op 29 maart 2014. Memphis (3') en Jürgen Locadia (37', penalty) scoorden voor PSV, Richairo Zivkovic (18'), Filip Kostic (20') en Tjaronn Chery (64') waren trefzeker voor de noorderlingen.

Transfer
Ritsu Doan kwam een maand geleden over van FC Groningen naar PSV. Doan maakte 15 doelpunten in 61 Eredivisie-duels voor Groningen tussen 2017 en 2019. Als dit duel op de oorspronkelijk datum was gespeeld (24 augustus) dan had Doan nog voor FC Groningen tegen PSV kunnen spelen.

Malen evenaart Robben
Donyell Malen scoorde in totaal al 17 keer voor PSV in de Eredivisie, net zo vaak als Arjen Robben voor zijn 21e verjaardag. Zes spelers maakten meer Eredivisie-doelpunten voor PSV voor hun 21e verjaardag dan Malen en Robben, onder wie Willy van der Kuijlen (71), Ronaldo (42) en Memphis (32). Robben kent natuurlijk een verleden bij tegenstander FC Groningen.

Van Bommel aanvoerder tijdens grootste zege
Op 22 december 2001 won PSV thuis in de Eredivisie met maar liefst 8-0 van FC Groningen. Mark van Bommel was destijds aanvoerder van de ploeg. Het was voor FC Groningen de grootste nederlaag op het hoogste niveau sinds 1974 (9-0 verlies bij Ajax).

Afellay 
Ibrahim Afellay zat afgelopen weekend tegen Ajax voor het eerst dit Eredivisie-seizoen op de bank bij PSV. Hij speelde zijn laatste Eredivisie-duel voor de club op 19 december 2010, in een 3-1 thuiszege op Roda JC.

Lundqvist
Bij FC Groningen scoorde afgelopen weekend een oude bekende. De door PSV opgeleide Ramon Pascal Lundqvist maakte een prachtige treffer met een schot van afstand Lundqvist speelde tussen 2015 en 2019 bij PSV.