Sfeeractie Guardado groot nieuws in Mexico

Artikel
Sfeeractie Guardado groot nieuws in Mexico

De prachtige sfeeractie die de supporters voor Andrés Guardado hielden vooraf aan PSV-FC Groningen, was ook groot nieuws in alle Mexicaanse media.

‘Verde, blanco y rojo’ in het Philips Stadion
Alle grote kranten maakten melding van de sfeeractie op de west-tribune, waarbij een grote Mexicaanse vlag werd gemaakt en een boodschap aan Guarado was gericht in zijn moedertaal: ‘Andrés Guardado, onze gouden Mexciaanse adelaar, moet blijven bij PSV. Ons huis is jouw huis, Andrés’. Op websites van nationale kranten als Reforma, El Universal, Excelsior en Record werd uitgebreid bericht over de actie van de PSV-supporters. Het mega-grote Mexicaanse verde, blanco y rojo – groen, wit en rood – in het Philips Stadion maakte veel indruk in het vaderland van de middenvelder. Uiteraard ook op de hoofdpersoon zelf, die gisteren na afloop bijna geen woorden had voor het ‘spectaculaire eerbetoon’.

Andrés Guardado: “Sprakeloos”
“Ik heb nog nooit zoiets gezien”, sprak Guardado, geroerd door de fans. “Dit is één van de mooiste dingen die een voetballer kan overkomen. Op zijn Twitter-pagina zei hij ‘sprakeloos’ te zijn. Maandagavond is Marcel Brands te gast bij PSV TV, waarin ook hij onder meer ingaat op de sfeeractie voor Guardado. Ook aan Brands liet de Mexicaan weten zeer gelukkig te zijn met de grote actie op de west-tribune.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video