'Seizoen Eredivisie start in september'

Artikel
'Seizoen Eredivisie start in september'

Het Eredivisie-seizoen 2020-2021 wordt afgetrapt in september. Dat meldt de KNVB vrijdag.De voetbalbond is voornemens om in het weekend van 12 en 13 september de eerste wedstrijden te spelen. De Keuken Kampioen Divisie begint in het laatste weekend van augustus.

Maximale flexibiliteit  
De speeldagenkalender voor de Eredivisie is tot stand gekomen na overleg tussen betrokken bonden, en clubs. In de kalender is maximale flexibiliteit nagestreefd met het oog op mogelijke interrupties of onvoorziene omstandigheden, zo meldt de KNVB. Voor de nadere invulling van de speeldagenkalender met de exacte wedstrijden en speeltijden volgt nog afstemming met de ECV, CED, clubs, zendergemachtigden en de lokale autoriteiten.

Topduels later in seizoen
Wel duidelijk is dat de KNVB voornemens is om topduels later in het seizoen te laten plaatsvinden. Daarmee is de kans dat er zoveel mogelijk publiek kan worden toegelaten in de stadions het grootst. Clubs kunnen aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan - net als de derby's en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld - zoveel mogelijk richting het einde van het programma geplaatst. Het kerstreces in de Eredivisie staat in het voorstel van de KNVB gepland tussen 23 december en 8 januari.

Meer informatie over de speeldagenkalender vind je op de site van de KNVB.

Bekijk ook