Scorende middenvelders zorgen voor zege op Sparta

Het duurde een tijd voordat PSV los kwam, maar dankzij Ibrahim Sangaré won de ploeg zondagavond alsnog van Sparta Rotterdam. Na een pittige strijd kwam PSV, dankzij de uitblinkende Ivoriaan als winnaar uit de bus en klom het naar de tweede plek in de Eredivisie.

Felle start
PSV begon fel aan de wedstrijd. De keeper van Sparta, Maduka Okoye, werd in de 11e minuut flink aan het werk gezet na een eerste poging van Ibrahim Sangaré. De middenvelder schoot de bal, na een goede voorzet van Eran Zahavi, hard in de rechterhoek. De keeper kon het doelpunt voorkomen, maar het team bleef proberen. Geen minuut later volgde nog een kans, weer voor Sangaré. De Ivoriaan kopte de bal goed richting het net, maar ook deze werd geblokkeerd. PSV hield vervolgens druk en werd via aanvoerder Marco van Ginkel gevaarlijk. Hij miste echter.

Goede sfeer

PSV gaf het eerste half uur bijna niks weg en het publiek genoot enorm. De ploeg werd fanatiek toegezongen door de fans terwijl ze toekeken hoe de ploeg de ene bal na de ander richting het strafschopgebied van Sparta lanceerde. Grote kansen leverde het niet op, vooral omdat de Rotterdammers gegroepeerd en compact verdedigden. Doelpunten bleven daardoor uit, ook al omdat een raak schot tijdens één van de spaarzame uitbraken van Sparta werd afgekeurd wegens hands.

Kans na kans
Na rust pakte PSV de draad weer op. Al snel na de hervatting schoot Sangaré over en schoot Ritsu Doan de bal in de linkerbovenhoek, waar opnieuw Okoye de bal er nog net uit kon tikken. Gakpo startte zijn aanval waarna hij onderuit werd gehaald door een speler van Sparta. De Rotterdammers kregen een gele kaart en een vrije trap tegen. Dat zorgde wederom voor een goede kans van Zahavi. Hij kreeg bijna een acrobatische bal voorbij Okoye, maar zag zijn inzet tegen de binnenkant van de paal komen. Phillipp Mwene wist bijna de ban te breken met een scherpe voorzet op Zahavi die de bal gevaarlijk richting het doel kopte. Ternouwernood ging de bal ernaast. De spanning liep hoog op en het publiek bemoedigde het team onder luid gezang. "Come on PSV!" kolkte door het Philips Stadion.

Super Sangaré
Uitendelijk brak Sangaré de ban alsnog. De middenvelder wist de verdedigers te omzeilen en schoot de bal vanuit het midden hard in de kruising. Het publiek was nog niet van vreugde bijgekomen of Ryan Thomas maakte vijf minuten later de 2-0. Na een strakke voorzet van Cody Gakpo was hij scherp in de afronding. Voor Thomas een speciaal moment. Het was zijn eerste doelpunt na een lange blessureperiode. PSV kon weer even op adem komen en Zahavi werd onder luid geklap gewisseld voor Yorbe Vertessen. Niet veel later kreeg Sparta de bal en het lukte de verdedigers van PSV niet meer om op tijd de bal te blokkeren. Op het einde kwam PSV dichtbij de 3-1, maar lukte het de club niet meer om het doelpunt te maken. De wedstrijd vol kansen eindigde in 2-1. Hiermee is de club naar de tweede postitie geklommen na puntverlies bij concurrenten in de Eredivisie.