Schmidt ziet selectie groeien in aanloop naar zondag

Schmidt ziet selectie groeien in aanloop naar zondag
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt heeft tegen Heracles Almelo mogelijk weer de beschikking over Cody Gakpo. Armando Obispo is er zeker weer bij.

Training
PSV trainde zaterdag voor het laatst richting het lunchduel met Heracles Almelo. Daarin kan Roger Schmidt weer beschikken over Armando Obispo. De verdediger deed mee aan de groepstraining. “Hij geeft ons extra opties in de laatste linie, dus daar ben ik blij mee”, zei Schmidt in zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen de ploeg uit Almelo. Daarin maakt mogelijk ook Cody Gakpo weer zijn opwachting. De reserve-aanvoerder van PSV trainde zaterdag volledig mee. “We moeten even kijken hoe het na de training gaat. Phillipp Mwene zal er zeker nog niet bij zijn. Hij heeft een tik op zijn knie gehad en die is nog steeds pijnlijk.”

Ramalho
Een ander ‘nieuw’ gezicht op het trainingsveld was dat van André Ramalho. De Braziliaan deed zijn eerste stappen op het veld, maar trainde nog niet met de groep. Mogelijk maakt hij na de interlandperiode – eind maart – zijn rentree bij PSV. Richard Ledezma werkte ook individueel op het trainingsveld aan zijn herstel.

Titelrace
Beide spelers zouden nog een rol in de titelstrijd kunnen opeisen. Voor velen is het een verrassing dat PSV nog meedoet om de titel, maar na afgelopen weekend is het verschil met koploper Ajax maar twee punten. “Er zijn nog tien wedstrijden te gaan in de competitie en wij bekijken het elke keer stap voor stap. We liggen goed op koers en kijken alleen naar de volgende wedstrijd omdat we daar de punten kunnen verdienen”, zegt Schmidt. “Er komen nog genoeg zware uitdagingen aan en het seizoen is nog lang. We moeten elke keer klaar zijn voor een nieuwe opdracht.”