Schmidt: ‘Wij waren het betere team’

Artikel
Schmidt: ‘Wij waren het betere team’

Er had meer ingezeten, maar uiteindelijk moet PSV genoegen nemen met een punt tegen AS Monaco. Roger Schmidt is kritisch na de wedstrijd, maar hij heeft ook goede dingen gezien van de ploeg.

Belangrijke stap
“Het was een lastige wedstrijd, maar wij waren het betere team”, reflecteert de Hoofcoach. “We wonnen veel ballen en waren goed in de omschakeling. Maar we hebben niet genoeg grote kansen gecreëerd.” Geen doelpunt maken was pijnlijk, maar de clean sheet geeft ook reden om optimistisch te zijn, vertelt Schmidt: “De nul houden ging niet altijd goed. Maar deze wedstrijd hebben we AS Monaco bijna geen ruimte gegund. We hebben laten zien op hoog niveau te kunnen verdedigen. Dat is een belangrijke stap vooruit”

Finale
De Europa League is verre van voorbij voor PSV. De Hoofdcoach benadrukt dat er, ondanks het gelijkspel, nog genoeg om voor te spelen is: “De volgende stap is thuis winnen van Sturm Graz. Daarna komt een soort ‘finale’ tegen Real Sociedad en die moeten we ook winnen. Er is nog genoeg te verbeteren en we hadden meer punten kunnen hebben, maar het is zeker niet uitzichtloos.” 

Rechtsbuiten Mwene
Phillipp Mwene speelde deze wedstrijd niet op zijn normale positie als rechtsback, maar stond in de aanval op de rechterflank. “Een bijzondere ervaring”, aldus de Oostenrijker. “Ik stond wel op een aanvallende plek, maar verdedigen was nog steeds een belangrijke taak. Geen tegengoal krijgen, dat was het doel. Dat gedeelte is gelukt, maar het blijft jammer. We hadden echt het gevoel dat we konden winnen.”

Fans
Zo’n duizend PSV-fans waren aanwezig in het Stade Louis II. Het gezang van de supporters overstemde de fans van AS Monaco gedurende de wedstrijd. “Dat was heel motiverend”, zegt Mwene. “We hoorden ze constant zingen, dat heeft heel erg geholpen. Het is jammer dat we ze niet hebben beloond met drie punten.”

Bekijk ook