Schmidt weet wat hij kan verwachten van ‘stuntploeg’ Eagles

Schmidt weet wat hij kan verwachten van ‘stuntploeg’ Eagles
2 min
PSV1

Roger Schmidt kent de kwaliteiten van Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer is woensdagavond de tegenstander van PSV in de halve finales van de TOTO KNVB Beker. “Het is een ploeg die in staat is in dit soort wedstrijden het beste in zichzelf naar boven te halen.”

Motivatie
“We hebben afgelopen zondag een belangrijke overwinning geboekt. Veel tijd om na te genieten was er niet en onze focus ligt inmiddels volledig op de bekerwedstrijd van woensdagavond", blikt Schmidt vooruit. “De opdracht is duidelijk. Als we deze wedstrijd winnen staan we in een finale. Het spreekt daarom voor zich dat er een gemotiveerd team op het veld staat. Go Ahead zal ook met vertrouwen op het veld staan na de overwinning tegen Ajax.”

Bekerwedstrijden
Schmidt kent de charmes van wedstrijden in het bekertoernooi. “Bekerwedstrijden zijn altijd beladen wedstrijden. Beide teams zijn tot op het bot gemotiveerd en zullen risico’s gaan nemen bij een achterstand. We moeten het hoofd koel houden en proberen de wedstrijd op de cruciale momenten te beslissen. Eerder dit seizoen hadden we het in competitieverband erg lastig op De Adelaarshorst. Gesteund door de fanatieke achterban weet Go Ahead dit seizoen erg goed te presteren. Ze spelen goed en georganiseerd voetbal, met enkele wapens in de voorhoede. We weten wat we kunnen verwachten.”

Selectie
Het meespelen van Cody Gakpo is nog altijd onzeker. “We beslissen op het laatste moment of Cody kan meespelen. We moeten afwachten of hij in staat is te spelen. Het neigt er meer naar dat de wedstrijd net te vroeg komt voor hem. Hetzelfde geldt ook voor Phillipp Mwene. Marco van Ginkel en Armando Obispo zijn weer inzetbaar.”