Schmidt: ‘We moeten dit accepteren en weer doorgaan’

Schmidt: ‘We moeten dit accepteren en weer doorgaan’
2 min
PSV1

PSV wist een 3-0 achterstand knap om te buigen naar een gelijkspel, maar toch zijn er minder punten binnengehaald dan gehoopt. Hoofdcoach Roger Schmidt kijkt daarom kritisch terug op de wedstrijd.

Onnodige fouten
“Het was een heel intens duel”, vertelt Schmidt. “We begonnen slecht, terwijl FC Twente juist heel scherp was. Dat zorgde voor veel onnodige fouten waardoor we in een moeilijke situatie zaten. Gelukkig scoren we nog voor de rust, dat geeft toch wat motivatie om het hoofd omhoog te houden. De tweede helft was dan ook van ons, daar ging het veel beter.”

Punten redden
Ondanks dat er een flinke achterstand is omgebogen, is het toch moeilijk voor de Hoofdcoach om blij te zijn met een punt. Zo kan het soms gaan in voetbal, stelt hij: “Je kunt je op alles voorbereiden en dan nog steeds averij oplopen. We hebben de rust gebruikt om ons strijdplan aan te passen en ons te herpakken, maar toch moeten we genoegen nemen met gelijkspel. We hebben karakter getoond en daarmee een punt behaald, maar dat is niet genoeg als je kampioen wilt worden. Het voelt eerder als twee punten verliezen, dan een punt redden.”

Rug rechten
Als het aan Schmidt ligt, is het nu vooral belangrijk voor de ploeg om zich te richten op de volgende wedstrijden: "Dit was een moeilijke wedstrijd. We moeten dit accepteren en weer doorgaan. Donderdag staat er weer een belangrijke wedstrijd te wachten tegen Leicester City."