Schmidt waakt voor onderschatting tegen FC Emmen

Artikel
Schmidt waakt voor onderschatting tegen FC Emmen

PSV neemt het dinsdagavond op tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, FC Emmen. Ondanks dat de opponent de onderste plek van de ranglijst inneemt, wil Hoofdcoach Roger Schmidt niks weten van een ‘tussendoortje’.

Verder in de ontwikkeling
Eerder dit seizoen kwam PSV met de schrik vrij tegen de ploeg uit Drenthe, door een late goal van Maxi Romero. “Die wedstrijd liet zien hoe moeilijk voetbal soms kan zijn. Met de opgedane ervaring en het huidige vertrouwen in de groep mogen we het dinsdag niet weer zover laten komen”, vertelt Schmidt tegenover PSV TV.

Eigen kwaliteiten
Daarop voortbordurend is Schmidt van mening dat zijn elftal moet geloven in eigen kunnen. De laatste twee wedstrijden lieten volgens hem zien dat PSV ook in moeilijke situaties geconcentreerd blijft. “Die les moeten we doortrekken richting FC Emmen.” In zijn conclusie heeft hij een compliment ingeruimd voor Lars Unnerstall en Yvon Mvogo, die de ploeg met name in de eerste helften op de been hielden tegen FC Volendam en RKC Waalwijk.

Drietal in elk geval afwezig
Schmidt kan dinsdagavond in elk geval niet beschikken over Noni Madueke, Cody Gakpo en Mario Götze. Ondanks de afwezigen wil de trainer zich focussen op de spelers die wel aanwezig zijn. “Het is een nieuwe uitdaging op kunstgras. We moeten laten zien dat we in een goede vorm zijn.”

Bekijk ook