Schmidt verwacht pittige strijd met ‘erg goed’ Sociedad

Artikel
Schmidt verwacht pittige strijd met ‘erg goed’ Sociedad

Hoofdcoach Roger Schmidt waagde zich op de persconferentie niet aan een voorspelling met betrekking tot de wedstrijd tegen Real Sociedad. PSV gaat volgens hem voor de zege, maar dat zal afgaand op zijn woorden allesbehalve makkelijk zijn.

Kracht
“Ik vind Real Sociedad een heel goed team”, begon Schmidt zijn vooruitblik woensdagmiddag in het Philips Stadion. “Het is een zeer complete ploeg die zich focust op verzorgd aanvallend voetbal. Als de situatie er om vraagt zijn ze echter ook erg stabiel in de defensie. Ze krijgen weinig doelpunten tegen. Het wordt een pittige wedstrijd, dat is zeker.”

Ervaring
Verdediger André Ramalho sloot zich bij de woorden van zijn trainer aan. Hij heeft, in tegenstelling tot PSV ervaring met de opponent uit Spanje. “Ik heb drie jaar geleden tegen Real Sociedad gespeeld en ook toen hadden ze al een erg sterk elftal. Sindsdien zijn ze mijns inziens nog iets beter geworden, getuige ook de bekerwinst in 2019-2020”, zei de Braziliaan op de persconferentie.

Duel per duel
De wedstrijd met de Spaanse ploeg is de tweede topper in een reeks van drie. Na AZ (afgelopen zaterdag) en de wedstrijd van morgen wacht zondag Feyenoord al weer, maar daar wil Schmidt nog geen aandacht aan besteden. “Ik heb het al vaker gezegd: wij kijken niet verder dan de eerstvolgende wedstrijd. We zitten in een vrij zware groep, waarin de punten duur zijn. Het zal een pittige uitdaging worden om uiteindelijk eerste of tweede te worden en daarmee door te gaan naar de knock-outfase van de Europa League, maar het is duidelijk dat we donderdag voor de zege gaan.”  

Ziekenboeg
In de jacht daarop kan PSV nog geen beroep doen op Ibrahim Sangaré. Positief nieuws uit de ‘ziekenboeg’ was er echter ook en mogelijk zit aanwinst Carlos Vinícus donderdag ook voor het eerst bij de selectie. “We hopen dat we vanmiddag zijn werkvergunning binnenkrijgen. Daar werken we hard aan. Daarnaast is het mogelijk dat Maxi Romero en Davy Pröpper weer aansluiten. Met Ryan Thomas gaat het goed. Hem verwacht ik er sowieso bij.”

De wedstrijd tegen Real Sociedad wordt donderdag om 21.00 uur live uitgezonden op Veronica.